Home Leven Gezondheid Arendonk (be)weegt

Arendonk (be)weegt

Arendonk (be)weegt

Gemeente en OCMW Arendonk hebben samen het charter ‘Gezonde Gemeente’ ondertekend. Daarmee willen we benadrukken dat voor beide besturen de gezondheid van de burgers een belangrijk gegeven is.

Na het succes van 'Arendonk stopt met roken', leggen we in 2017 de focus op ‘bewegen, minder zitten en gezonder eten’.
We willen zo veel mogelijk inwoners uitnodigen om (meer) in beweging te komen, elk op zijn of haar eigen manier. Er is keuze genoeg en iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen.

 

Heb je de start gemist maar wil je toch graag nog fitter de zomer tegemoet gaan?
Ben je er al wel bij vanaf het begin en kun je nog wat extra motivatie gebruiken?

Komende weken zijn de laatste infosessies van Arendonk (be)weegt. Deze gaan telkens door om 19.30 uur in zaal De Wamp boven de bib.

Woensdag 3 mei: 'gezonde voeding'
Wat is het verschil tussen een dieet en een gezonde levensstijl?
Diëten zijn tijdelijk en dragen niet bij tot je gezondheid, de resultaten zijn van korte duur en ze werken op je gemoedstoestand.
Hoe zit het met onze voedingsindustrie en hun marketing? Zorgen zij er voor dat wij zelf niet meer nadenken over wat nu juist gezond is?

Woensdag 10 mei: 'suikers'
Suiker is niet zo onschuldig als we denken! Hoe is het uitgegroeid van een luxeproduct tot een massaproduct?
Wat zijn de verschillende verdoken vormen van suiker? Hoe schadelijk is het nu?
Wat met lightproducten, zoetstoffen en het begrip 'suikerverslaving'? Waar moet je op letten tijdens de boodschappen?

Woensdag 17 mei: 'vetten'
Wat is het verschil tussen olie en vet, verzadigd en onverzadigd vet? Uiteraard is cholesterol hier niet weg te denken. Waarom is cholesterol belangrijk voor onze gezondheid? Waarom hoeven we er niet zo bang van te zijn als we denken? Hoe zit het met margarine?

 

De eerste FITtesten zijn nu al een tijdje achter de rug en de trainingsschema’s lopen op hun einde. Spannend om te weten hoe we de hertesten gaan doen!

Misschien heb je je vorige keer niet laten testen, maar wil je toch eens graag weten hoe het gesteld is met je algemene conditie? Dan kan je je inschrijven via rienel.van.beurden@ocmwarendonk.be of 014 40 10 41 (vol=vol).

Hier wordt aan de hand van een vetmeting en een fietsproef een gepersonaliseerd schema gemaakt, waar je de komende 12 weken mee aan de slag kan gaan op weg naar een beter gezondheid!

 

Arendonk (be)weegt! nam een fitte start voor 2017!

Met ‘Arendonk (be)weegt!’ willen we gezonde voeding en (meer) bewegen inpassen in het dagelijks leven. De winst die we daarmee boeken, laat zich onmiddellijk voelen doordat we beter in ons vel zitten.
Een kilo minder is een leuk extraatje maar zeker niet het hoofddoel.
Met hulp van deskundigen trachten we je een gezondere levensstijl eigen te maken!

Op het infomoment op zaterdag 14 januari in De Garve kwam je te weten wat de FITtesten inhouden, wanneer je kon deelnemen aan een kookworkshop, een infosessie rond sportvoeding, winkeloefeningen, kon je standjes bezoeken van deelnemende verenigingen en kon je proeven van een zelf-gefietste-shake of een lekker soepje!

De eerste FITtesten zijn geweest, maar je kan je nog altijd inschrijven voor de volgende FITtesten in mei!

Ook zijn er nog voedings- en beweegmomenten waar je je voor kan inschrijven.