Home Leven Gezondheid Arendonk (be)weegt FITtest

FITtest

Fit of (nog) niet? Laat je conditie testen door het FITteam!

Enig idee hoe het met je conditie gesteld is? Meten is weten!
Het FITteam komt terug op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei 2017!
Je kan je dan ook voor de eerste keer laten testen!

Doe een fietstest en vetmeting
Aan de hand van een fietstest en vetmeting krijg je een beeld van je conditie. Als je dit achter de rug hebt, krijg je op basis van de resultaten een gepersonaliseerd trainingsschema. De volgende 14 weken kan je dan je uithoudingsvermogen verbeteren in jouw favoriete sport: wandelen, joggen, lopen, fietsen of een andere sport. Beweegadviseurs geven je ter plaatse ook beweegtips en trainingsadvies. Na 14 weken doe je een nieuwe test, zodat je kan zien wat je vooruitgang is en of je inspanningen resultaat hebben.

Gepersonaliseerd trainingsschema in jouw favoriete sport

Met handig puntensysteem
Het trainingsschema werkt met een handig puntensysteem. Per blokje van 10 minuten trainen (binnen de juiste hartslagzone) krijg je een bepaald aantal punten toegewezen. Door meer te trainen in de juiste zone krijg je dus meer punten.

Het spreekt voor zich dat je voor 10 minuten lopen meer punten krijgt dan voor 10 minuten wandelen. Omdat je lichaam zich sneller verplaatst en je bij elke stap een korte ‘zweeffase’ creëert, is lopen intensiever. Per sport krijg je een duidelijk beeld hoeveel punten je per blokje van 10 minuten krijgt.

Volgens jouw mogelijkheden
Vervolgens probeer je per week het minimum aantal voorgeschreven punten te verzamelen. Hoe beter je fitheidsniveau, hoe meer punten je moet behalen en hoe meer uren je dus moet trainen.

Het invulformulier dat je meekrijgt bij je testrapport, kan een handige manier zijn om je al behaalde punten te noteren. Het stimuleert je ook om te blijven trainen op de juiste manier. En wie juist traint, heeft meer resultaat!

Gebruiksvoorwaarden
Bij het inschrijven voor een FITtest verklaar je jezelf in goede gezondheid. Een gezondheid die toelaat een submaximale test af te leggen. De test afleggen gebeurt op eigen verantwoordelijkheid. De FITtestbegeleiders mogen een test weigeren als ze ondervinden dat de fysieke conditie van een deelnemer niet voldoende gegarandeerd is. Elk medisch probleem dat een risico vormt bij het afleggen van een test, moet vóór de start van de test gemeld worden aan de FITteambegeleiders: diabetes, voorgeschiedenis i.v.m. hart- vaatziekten …

Sportieve kleding en een handdoek zijn een must! Drankje en mogelijkheid tot douchen zijn voorzien.

Schrijf je in als je je in februari nog niet hebt laten testen!

  • Klik op volgende link, vul je gegevens in en verstuur de mail.
    Inschrijven voor de FITtest!
  • Telefonisch via het nummer 014 40 10 41 (ma. - vr.: 9.00 uur -12.00 uur, do. 18.00 uur - 19.30 uur)
  • Persoonlijk aan het onthaal van het gemeentehuis en OCMW (ma. - vr. 9.00 uur - 12.00 uur, do. 18.00 uur - 19.30 uur)

Een niet te vergeten pluspunt:
Je betaalt slechts 10 euro voor de FITtest onder begeleiding van het professionele FITteam van de provincie Antwerpen!