Home Leven Veiligheid Noodplanning

Noodplanning

 • Geïnformeerd. Voorbereid. Samen

  De overheden en de hulpdiensten stellen alles in het werk om een noodsituatie zo snel mogelijk te beheren. Het is echter onmogelijk om alle burgers tegelijkertijd te helpen. In sommige noodsituaties kan het een tijd duren voordat de hulpdiensten iedereen kunnen helpen. Goed geïnformeerde burgers zijn beter in staat om gepast gedrag te stellen. Wist je dat je zelf de gevolgen van jouw persoonlijke situatie kan beperken als je voorbereid bent? Zo kan je snel reageren op de eerste, meest cruciale momenten.

  Lees meer…
 • Noodoproepen: Geen Gezever!

  Stel: je friteuse vat vuur, je moeder valt van de trap of je ziet iemand inbreken in het huis van je buurman. Je belt een noodnummer omdat je dringend hulp nodig hebt van de brandweer, een medisch team of de politie. Een operator aan de andere kant van de lijn stelt je een aantal vragen, vertelt je wat je moet doen en verwittigt de nodige hulpdiensten om je te helpen.

  Lees meer…
 • Seveso-alarm? Ga naar binnen, waar je ook bent!

  Op initiatief van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken wordt een nationale informatiecampagne gestart over het Seveso-risico en de veiligheidsmaatregelen. Een Seveso-onderneming ontplooit activiteiten op het vlak van de behandeling, de productie, het gebruik of de opslag van gevaarlijke stoffen (bijvoorbeeld raffinaderijen, petrochemische vestigingen, chemische fabrieken, aardoliedepots, opslagplaatsen voor explosieve stoffen). In onze gemeente is geen Seveso-bedrijf gevestigd, maar wel in onze provincie. Wat doe je bij een Seveso-incident? Volg de drie aanbevelingen: ga naar binnen, sluit ramen en deuren en volg het nieuws op radio of tv. Informeer jezelf tijdig! Surf naar www.seveso.be  voor meer informatie.

  Lees meer…