Home Nieuws Verkeer

Nieuws: Verkeer

Automatisatiewerken brug 6 De Lusthoven

Automatisatiewerken brug 6 De Lusthoven

De bediening van de ophaalbruggen in Arendonk zal binnenkort op afstand worden uitgevoerd vanuit Rijkevorsel. De firma Engie Fabricom gaat daarom, in opdracht van nv De Vlaamse Waterweg, automatisatiewerken uitvoeren aan brug 6 in De Lusthoven. De werken starten op maandag 28 augustus 2017 en duren tot vrijdag 27 oktober 2017.

Lees meer

De nieuwe rijopleiding

De nieuwe rijopleiding

Vanaf 1 oktober wijzigt de rijopleiding grondig. Aan beginnende chauffeurs wordt meer kennis en kunde gevraagd, zodat ze beter gewapend zijn tegen de risico’s van de weg.

Lees meer

Tonnagebeperking 7,5 ton ook voor doorgaand landbouwverkeer

Tonnagebeperking 7,5 ton ook voor doorgaand landbouwverkeer

Het centrum van Arendonk is vanaf nu verboden terrein voor doorgaand zwaar landbouwverkeer van meer dan 7,5 ton.

Lees meer

Snelheidsmetingen voertuigen

Snelheidsmetingen voertuigen

Het aanpakken van overdreven snelheid is voor het gemeentebestuur een prioriteit. Daarom worden snelheidsinformatieborden afwisselend geplaatst op verschillende locaties in onze gemeente. De borden werken op zonne-energie. Er werd al gemeten in Akkerstraat, Hoge Mauw, Hoendergaarsen, Hovestraat, Kerkstraat, Middelvelden, Moerenstraat en Wampenberg. Binnenkort verschijnt het snelheidsinformatiebord ook in Horststraat en Leeuwerfstraat.

Lees meer

Beperkt parkeren Hovestraat

Beperkt parkeren Hovestraat

Op verzoek van enkele lokale handelaars besliste de gemeenteraad om 5 parkeerplaatsen in Hovestraat in te richten als blauwe zone. Dat betekent dat je er alleen nog kort kan parkeren, tot maximaal twee uur. Van maandag tot en met zaterdag, van 9.00 uur tot 18.00 uur, plaats je dan een blauwe parkeerschijf (Europees model) zichtbaar achter de vooruit.

Lees meer

Nieuwe regels voor snelle elektrische fietsen vanaf 1 oktober

Nieuwe regels voor snelle elektrische fietsen vanaf 1 oktober

Speed pedelecs - elektrische fietsen die trapondersteuning bieden tot 45 km/u - hebben voortaan een eigen plaats in de wegcode. Vanaf 1 oktober is een nummerplaat verplicht voor deze categorie 'bromfietsen'. Bestuurders moeten een helm dragen en over een rijbewijs beschikken.

Lees meer

Arendonk brengt hinder in kaart

Arendonk brengt hinder in kaart

Wil je op de hoogte blijven van werkzaamheden in je buurt of weten waar en wanneer nutsmaatschappijen aan de slag gaan? Voortaan is het mogelijk om dit te raadplegen op een overzichtelijke kaart, via de kaarttoepassing “hinder in kaart” op GEOPUNT. Deze website kan je beschouwen als een heel uitgebreide Vlaamse kaartendienst. Door HIER te klikken kan je specifiek de kaart van Arendonk raadplegen. Alle informatie over werken of manifestaties op het openbaar domein wordt er zoveel mogelijk weergegeven.

Lees meer

Laden en lossen Wezenstraat

Laden en lossen Wezenstraat

De laad- en losverrichtingen ter hoogte van het magazijn van AD Delhaize in Wezenstraat hebben al regelmatig voor verkeershinder gezorgd. Tevens kwam hierdoor de veiligheid van andere weggebruikers in het gedrang.

Het gemeentebestuur heeft daarom beslist om als proefmaatregel een deel van de huidige parkeerzone in Wezenstraat ter hoogte van het magazijn van AD Delhaize om te vormen tot een niet-permanente laad- en loszone van ongeveer 20 meter lengte. Tegelijkertijd werd beslist om aan de overzijde van de Wezenstraat over gans de lengte een volledig stilstaan- en parkeerverbod in te stellen.

Lees meer

Doodlopende straat wordt dooRlopende straat

Doodlopende straat wordt dooRlopende straat

Al gehoord van een doorlopende straat?

Dat is een gewoon doodlopende straat voor auto’s. Maar wel eentje die voor fietsers en wandelaars nog doorgaanbaar is en zo een kortere, snellere, veiligere of aantrekkelijkere route betekent.

Een ‘doorsteekje’ dus. We maken deze wegen nu kenbaar in het straatbeeld door een extra bestickering van een fietser en voetganger aan te brengen op de bestaande F45-borden.

Meldpunt gebreken aan wegen en fietspaden

Meldpunt gebreken aan wegen en fietspaden

Via het Meldpunt Wegen van het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid kan je gebreken aan de weginfrastructuur melden. Het knelpunt melden gebeurt in 4 stappen. Je melding wordt finaal in dossiervorm bezorgd aan de bevoegde wegbeheerders. Dit is de gemeente Arendonk in het geval van gemeentewegen, het Vlaams Gewest als je melding over een gewestweg handelt.

Let wel op :

Meldingen van gebreken op en rond fietspaden gebeuren via een apart meldpunt, het Meldpunt Fietspaden.