Home Arendonk TV

Arendonk TV

Voorstelling programma feestjaar

Voorstelling programma feestjaar

In 1212 verleende de hertog van Brabant de ‘vrijheidsrechten’ aan Arendonk. Naar aanleiding van de 800ste verjaardag van ons dorp in 2012 staat Arendonk een heel jaar op zijn kop!

 

2012 wordt dan ook een jaar boordevol activiteiten en evenementen op sociaal-cultureel, muzikaal en sportief gebied. Dankzij de enthousiaste medewerking van talrijke verenigingen, openbare diensten, scholen en organisaties wordt een zeer gevarieerd programma gepresenteerd zodat iedereen, jong en oud, kan meegenieten tijdens de viering van 800 jaar Arendonk. Speciaal voor dit jubileumjaar werd een vzw met breed maatschappelijk draagvlak opgericht voor de coördinatie, ondersteuning en promotie van de feestelijkheden.

Lees meer

Kerstboomverbranding XL

Kerstboomverbranding XL

De jaarlijkse kerstboomverbranding wordt het officiële startsein voor de feestelijkheden rond ‘800 jaar Arendonk’: het vreugdevuur zal uitbundig branden met verzekerde ambiance aan de talrijke kraampjes van verenigingen.

Met optreden van Laura Lynn en Matthias Lens!

Lees meer

Jubileumconcert de Arend

Jubileumconcert de Arend

Harmonie De Arend vierde 800 jaar Arendonk met een jubileumconcert. Het thema was 'De Efteling'.

Lees meer

Dames Okido - Pitzemburg B

Dames Okido - Pitzemburg B

De dames van Okido Arendonk draaien vlot mee in 1e provinciale.

Op zondag 5 februari wonnen ze hun wedstrijd tegen Pitzemburg Mechelen B.

Een kort verslag van de Arendonkse Videoclub.

Lees meer

35 jaar Swizzle

35 jaar Swizzle

Anno 1976 besloten vier jonge gasten uit Arendonk om een band op te richten en met hun muziek de wereld te gaan veroveren, toen nog onder de naam Square Root. Na succesvolle periodes met eigen werk (o.a. als “The Jail”) werd de groepsnaam andermaal omgedoopt tot Swizzle.

 

Lees meer

Gluren bij de buren : de liedertafel speelt in 't getouw

Gluren bij de buren : de liedertafel speelt in 't getouw

Van 20 tot en met 29 mei 2011 was er immers een nieuwe editie van Gluren bij de Buren. Daarin bieden we kunstenaars en andere creatievelingen een podium, tentoonstellingsplaats of nog een ander forum om van zich te laten zien en horen. Acht gemeentes bundelen de krachten om kunstenaars uit naburige dorpen en steden aan hun publiek voor te stellen.

 

‘Gluren bij de Buren’ begon zeven jaar geleden als een uitwisselingsproject tussen enkele Kempense gemeentes. Beeldend kunstenaars kregen binnen het project de mogelijkheid om te exposeren in één van hun naburige gemeentes. Een manier om de grenzen van zowel kunstenaars als publiek te verruimen. Ook de organisatoren van ‘Gluren bij de Buren’ hebben intussen hun grenzen verlegd. Niet minder dan acht gemeentes* slaan voor deze editie de handen in elkaar en zorgen voor een aanbod dat niet enkel beeldende kunst, maar alle denkbare artistieke disciplines kan omvatten.

Lees meer

't Souffleurke speelt

't Souffleurke speelt

't Soeffleurke presenteert 'Hedendaags blijspel': DOOD SPOOR. 

Meer info over 't Soeffleurke : www.soeffleurke.be

Lees meer

Music for Life 2012

Music for Life 2012

Bert verbeek organiseert reeds 5 jaar optredens ten voordele van Music For Live. Op 16 en 17 december gingen de 'laatste langste nachten' door in het Volkshuis.

Lees meer

Hondenschool De snuffel

Hondenschool De snuffel

De Arendonkse videoclub ging een kijkje nemen op hondenschool De Snuffel…

Lees meer

Mindermobielen centrale zoekt volk

Mindermobielen centrale zoekt volk

De Minder Mobielen Centrale te Arendonk is op zoek naar vrijwillige chauffeurs die over voldoende tijd beschikken om “minder mobiele” mensen te vervoeren.

 

De chauffeurs bepalen zelf de dag(en) die ze willen/kunnen rijden. De onkosten worden vergoed aan 0,30 Euro per kilometer en dit steeds vertrekkend vanaf uw thuisadres en terug.

Lees meer