Home Bezoeken Toerisme Arendonk

Toerisme Arendonk

Toerisme Arendonk

Op vraag en initiatief van het gemeentebestuur werd in 1990 door een groep gemotiveerde inwoners gestart met een lokale VVV-werking, later omgevormd tot Toerisme Arendonk vzw.

Doel

Toerisme Arendonk vzw heeft tot doel het toerisme in de gemeente Arendonk te promoten. De vereniging kan hierbij in ruimere zin alles ondernemen om het toerisme in de gemeente te bevorderen, met bijzondere aandacht voor het toeristische onthaal, het wandel- en fietstoerisme, het natuurlijke patrimonium en erfgoed. De dagelijkse werking binnen de vereniging wordt gedragen door vrijwilligers, met financiële steun van het gemeentebestuur en actieve medewerking van diverse gemeentelijke diensten. Het jaarlijks lidgeld van talrijke privé-personen, zelfstandigen en ondernemingen zorgt voor bijkomende mogelijkheden.

Initiatieven

De voorbije jaren heeft Toerisme Arendonk verschillende initiatieven ontwikkeld om aan de doelstellingen te beantwoorden. De algemene brochure Toeristisch Arendonk bevat alle nuttige informatie en biedt de bezoeker een mooi overzicht van de bezienswaardigheden en recreatieve mogelijkheden in de gemeente. Fietsers verkennen de regio best met het uitgebreide netwerk van fietsknooppunten. Als bijkomende service voor de fietsende toerist werd een fietsverhuur opgezet. Het wandelnetwerk 'Kempens Landgoed' biedt wandelaars quasi onbeperkte mogelijkheden om kennis te maken met zowel het centrum als het fraaie buitengebied van Arendonk. Op de website vind je alvast een aantal uitgewerkte trajecten die je probleemloos op weg helpen. Hierbij o.a. de Talanderwandeling (wandeling van het jaar 2014) en het Natuurwandelpad (2e plaats wandeling van het jaar 2016). Dit wandelaanbod wordt regelmatig uitgebreid met thematische wandelingen en nieuwe routevoorstellen. Regelmatig de website controleren is de boodschap! Voor algemene toeristische informatie over Arendonk en onze regio kan je bovendien terecht bij onze infopartners.

Toerisme Arendonk is daarnaast nog op andere vlakken actief voor de toeristische promotie van de gemeente. Door deelname aan de jaarlijkse Teljoorlekkersdag (voorlaatste zondag van juni), een organisatie van de cultuurraad, bereiken wij telkens een zeer ruim publiek. Tijdens De Schakel (laatste zondag van augustus) ontvangen wij jaarlijks honderden fietsers. Door de samenwerking met de Heemkundige Kring 'Als Ice Can' krijgen zowel het Heemmuseum als de Toremansmolen de verdiende publieke belangstelling. Voor de organisatie van Open Monumentendag (tweede zondag van september) werken we nauw samen met de gemeentelijke cultuurdienst en wordt, afhankelijk van het jaarthema, samengewerkt met verschillende partners zodat telkens een passend programma wordt aangeboden.

Toerisme Arendonk wenst u alvast een aangenaam verblijf in onze gemeente.

Linken