Home Bezoeken Wandelen Wandeling van het Jaar Talanderwandeling: impressie van een wandelaar

Talanderwandeling: impressie van een wandelaar

Talanderwandeling: impressie van een wandelaar

100% natuurbeleving in Domeinbos Hoge Vijvers in Arendonk

Drukte, wat is dat ook al weer? Die gedachte overvalt je als je de wandeling van het jaar uitprobeert.
De Talanderwandeling in Arendonk laadt je batterijen moeiteloos weer op.

De natuur in Domeinbos Hoge Vijvers toont zich van haar mooiste kant. De stilte vormt een ware verademing. Wie ongestoord van het groen wil genieten, weet meteen waarheen.

Een avontuurlijke kampeernacht op de bivakzone maakt de natuurbeleving compleet.

  

Weg van de wereld

Ze bestaan nog, plekken waar je de dagelijkse beslommeringen helemaal achter je laat.

Domeinbos Hoge Vijvers in Arendonk is er zo één. Je geniet er van een deugddoende rust, weidse vergezichten en een heerlijke brok natuur. De geelgors fluit er vrolijk op los en met een beetje geluk spot je een jagende boomvalk.

De Talanderwandeling bundelt al dat moois. Initiatiefnemer Christof Sierens van vzw Talander begrijpt de enthousiaste reactie van de wandelaars: “Je laat de bewoonde wereld achter je. Elf kilometer lang stap je tussen het groen. Het traject is volledig onverhard. Op vier plekken staan er picknickbanken. Na hun trip kunnen wandelaars in ons Theehuisje nakaarten bij een drankje of iets lekkers.”

 

Deugddoende rust en knappe natuur

Recent onderzoek van Toerisme Provincie Antwerpen wees uit dat wandelaars vooral tot rust willen komen in een fraaie omgeving.

Bruno Peeters, gedeputeerde voor toerisme: “De meest recente winnaars in onze wedstrijd - Schepswandeling in Balen, ‘Gevangen tussen grens en groen’ in Wortel-Kolonie en deze Talanderwandeling - passen perfect in dat plaatje. Die laatste heeft nog een extra troef. Wie kiest voor een avontuurlijke kampeernacht op de bivakzone van de Hoge Vijvers, geniet de klok rond van het groen. Op die manier wordt je wandeling een echte belevenis.”

 

Talanderwandeling blijft in trek

De titel Wandeling van het Jaar lokte in 2014, maar ook de jaren nadien, talloze wandelaars naar Arendonk. De grootste drukte is inmiddels achter de rug, hoewel ook nu nog geregeld wandelaars zich aangenaam laten verrassen door de rust op het traject van de talanderwandeling. Het verslag van een bewonderaar kan je hier lezen.

  

Praktische info

De Talanderwandeling is elf kilometer lang en volgt de knooppuntenborden van wandelnetwerk Kempens Landgoed.
Je start en eindigt bij Talander, De Lusthoven 88.
Check vooraf de openingsuren als je een bezoekje wilt brengen aan het Theehuisje van Talander vzw.

Hieronder kan je de wandelfiche van de Talanderwandeling downloaden.