Home Leven Gezondheid Arendonk (be)weegt

Arendonk (be)weegt

Arendonk (be)weegt

Na het succes van 'Arendonk stopt met roken' in het voorjaar van 2016, legden we in 2017 met 'Arendonk (be)weegt!' de focus op (meer) bewegen, minder zitten en gezonder eten. Met hulp van deskundigen trachtten we je een gezondere levensstijl eigen te maken. De winst die we daarmee boeken, laat zich onmiddellijk voelen doordat we beter in ons vel zitten. Die kilo minder is een leuk extraatje, maar zeker niet het hoofddoel.

Arendonk (be)weegt! nam een fitte start voor 2017!
Tijdens het infomoment op zaterdag 14 januari in De Garve kwam je te weten wat de FITtesten inhielden, wanneer je kon deelnemen aan een kookworkshop, een infosessie rond sportvoeding en winkeloefeningen.

Je kon ook standjes bezoeken van deelnemende verenigingen en proeven van een zelfgefietste shake of een lekker vers bereid soepje.

Samen met diëtisten, verschillende verenigingen, de bib, Logo Kempen, de afdeling Sport van de provincie Antwerpen (APB Sport) en nog tal van andere partners legden we dit voorjaar de focus op gezonde voeding en bewegen.

Arendonk beweegt de zomer in!
Op het infomoment hadden al 110 mensen zich aangemeld om deel te nemen. In het totaal hebben we met 'Arendonk (be)weegt!' meer dan 300 mensen kunnen bereiken.

Het hele voorjaar werden er tal van activiteiten georganiseerd, waarbij iedereen zijn eigen pakket kon samenstellen om deel te nemen.

De fysieke paraatheid werd gemeten door middel van een FITtest, waarbij de lichaamssamenstelling en de fitheid werd nagegaan. Na de test kregen onze deelnemers een individueel trainingsschema mee naar huis waarmee ze gedurende 12 weken aan de slag konden. Start to run, start to swim, start to bike, start to tai-chi, nordic walking en nog veel andere initiatieven konden de deelnemers helpen om de fitheid te verhogen.

Met hulp van enkele voedingsdeskundigen probeerden we van een gezondere levensstijl een evidente keuze te maken. Kookworkshops, infosessies en zelfs een winkeloefening passeerden de revue.

Motivatie is van groot belang om bepaalde gewoonten te veranderen. Halfweg het traject zorgde een psychologe daarom voor een inspirerende motivatiesessie met tips en tricks om in de praktijk toe te passen.

Eind mei waren de hertesten. De resultaten tonen aan dat we gemiddeld 1 fitheidsniveau en 1 lichaamsniveau gestegen zijn! De deelnemers die de 2 testen aflegden, hadden bij de eerste test samen 1 077 kg vet, bij de hertest was dit nog maar 968 kg vet. Dat wil zeggen dat er 109 kg vet verloren is, een gemiddelde van 2,3 kg vet per persoon!

Hopelijk (be)weegt Arendonk ook in de toekomst verder en ook wij blijven ons natuurlijk inzetten op gezondheid en beweging!

 

Wil je meer bewegen, maar weet je niet juist hoe? Neem een kijkje bij ‘sport’ of neem gerust contact op met Tom Severijns via tom.severijns@arendonk.be of 014 40 90 91.

Als je vragen over gezondheid of welzijn hebt, neem een kijkje bij ‘gezondheid’ of contacteer Rienel van Beurden via rienel.van.beurden@ocmwarendonk.be of 014 40 10 41.