Home Leven Gezondheid Arendonk ontstrest

Arendonk ontstrest

Arendonk ontstrest

 

Gemeente Arendonk heeft een aantal jaren geleden het charter ‘Gezonde Gemeente’ ondertekend. Hiermee willen we benadrukken dat de gezondheid en het welzijn van onze burgers een belangrijk gegeven is.

Na het succes van 'Arendonk stopt met roken' in het voorjaar van 2016, 'Arendonk (be)weegt!' in 2017, legden we in 2018 met de focus op beter slapen en stress verminderen.

Goed slapen en kunnen omgaan met stress is belangrijk voor een goede gezondheid. Een tekort aan slaap leidt niet alleen tot vermoeidheid, maar veroorzaakt ook concentratiestoornissen en bovendien ben je minder goed bestand tegen ziektes. Ongeveer één op tien bezoeken aan de huisarts heeft te maken met stress. Wanneer men niet meer met stress kan omgaan, kunnen fysieke en psychische gezondheidsklachten ontstaan. Omgaan met ongezonde stress en beter slapen kun je leren!

Samen - met hulp van tal van deskundigen - hebben we het slaappatroon en stressniveau van de Arendonkenaren onder de loep genomen en hebben we tips en tricks aangereikt om die te verbeteren.

Onze deskundigen waren:

  • Michael Portzky, neuropsycholoog;
  • Anke De Vooght van Samen op pad;
  • Paséalle Broeders van Neem tijd voor jezelf;
  • Esther Van Dijk van Organized by ME;
  • Annelies Smolders van Huis Midori;
  • Katrien Callens van Voeling met voeding;
  • An Vervecken, yogadocente;
  • Kris Baert, journalist en ervaringsdeskundige.

Ongeveer 280 verschillende deelnemers hebben de weg gevonden naar Arendonk ontstrest! Er waren meer dan 450 deelnames. Een groot aantal mensen kwamen op verschillende evenementen luisteren of meedoen en lieten ook weten dat ze er echt iets aan hadden.

We blijven ons de komende jaren natuurlijk inzetten op de mentale gezondheid van onze burgers!

Wil je meer bewegen, maar weet je niet juist hoe? Neem een kijkje bij ‘sport’ of neem gerust contact op met Tom Severijns via sport@arendonk.be of 014 40 90 91.

Als je vragen over gezondheid of welzijn hebt, neem een kijkje bij ‘gezondheid’ of contacteer Rienel van Beurden via welzijn@arendonk.be of 014 40 10 41.

 

Nuttige links