Home Leven Gezondheid Arendonk ontstrest Investeer in je sociale contacten

Investeer in je sociale contacten

Omgaan met anderen, iets doen voor iemand of nieuwe mensen in je omgeving leren kennen kan je een enorme boost geven! Ben je klaar om je kennissenkring uit te breiden? Want investeren in je relaties en vriendschap, vermindert ook stress!

 

(H)Echt Arendonk

(H)echt Arendonk kan beschouwd worden als een netwerk van mensen waar elke inwoner van Arendonk kan bij aansluiten. Ongeacht leeftijd, afkomst, geslacht of opleiding.

In dit netwerk ontmoeten, helpen en steunen de deelnemers elkaar door bv. een klusje te doen, een gezellige babbel, een groepsuitje, een luisterend oor ...

Meer info
www.hechtarendonk.be
hechtarendonk@gmail.com
tel. 014 40 10 46

 

Arendonk vrijwilligt

Verenigingen en organisaties hebben vaak handen tekort: helpers voor evenementen, klusjesmannen, begeleiders voor activiteiten, vrijwilligers die de toog bemannen ... Tegelijkertijd zijn veel mensen op zoek naar leuk, zinvol en interessant vrijwilligerswerk. Ze willen zich inzetten voor anderen en voor de gemeenschap.

Het vrijwilligersloket van de dienst vrije tijd wil vraag en aanbod koppelen en is het aanspreekpunt voor vragen in verband met vrijwilligerswerk. Zowel vrijwilligers als organisaties die met vrijwilligers werken, kunnen er terecht. Op de website van het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk vind je alvast een heleboel interessante informatie terug over het wettelijk kader, rechten en plichten, vergoedingen ...

Meer info
www.arendonkvrijwilligt.be
tel. 014 40 90 99
katrijn.van.gorp@arendonk.be

 

Verenigingen

Op onze website vind je verenigingen die erkend zijn door het gemeentebestuur en eveneens deel uitmaken van de cultuurraad. Maar er zijn natuurlijk nog véél meer verenigingen actief in onze gemeente! Luister eens bij vrienden en kennissen, wie weet bestaat er ergens al een groepje waar jij perfect in past.

Meer info
https://www.arendonk.be/leven/cultuur/cultuurverenigingen/
Of spring eens binnen bij de cultuurdienst in het gemeentehuis.

 

Buurtwerking

Nieuwjaarsborrels, straatbarbecues, speelstraten, wafels bakken met Sinte-Katharina … De buurten in Arendonk zijn springlevend! Deze kleine of grote activiteiten brengen mensen samen, en zo leren buren elkaar beter kennen. Omdat het fijn is dat je de mensen rondom je kent, wil ons gemeentebestuur buurtverenigingen ondersteunen.

Daarom willen we graag jouw buurt leren kennen. Organiseren jullie af en toe samen een activiteit voor de buurt? Of willen jullie daar graag mee starten? Laat je vereniging dan erkennen door het gemeentebestuur, zodat jullie buurt aanspraak kan maken op allerlei voordelen, zoals subsidies, het gebruik van de evenementenwagen ...

Meer info
https://www.arendonk.be/leven/buurten/
tel. 014 40 90 99
katrijn.van.gorp@arendonk.be

 

Den Instap

Den Instap is een ontmoetingsruimte voor 55-plussers. Je kan er terecht voor een leuke babbel met leeftijdsgenoten bij koffie, thee en cake. Maar je kunt er ook kaarten, biljarten of je wagen aan een gezelschapsspel ...

Wanneer & waar: elke maandag tussen 13.30 uur en 16.30 uur in de cafetaria van WZC St Isabella
Prijs: 2 euro voor water, koffie, thee en cake
Inschrijven vervoer: Wie vervoer wenst, moet dit ten laatste donderdag aanvragen bij het OCMW-onthaal op 014 40 10 10. De bus van het Rode Kruis komt je dan halen en brengt je ook weer thuis.

 

Sociaal restaurant

Iedere middag bieden medewerkers van De As vzw mensen van buitenaf een zelfbereide maaltijd aan. Zo kunnen bv. alleenstaanden en ouderen voor een democratische prijs komen eten en daardoor een sociaal netwerk opbouwen.

Ze streven zoveel mogelijk inclusie na en trachten een brug te zijn tussen de verschillende generaties en culturen en ondersteunen zo het sociale leven in de dorpsgemeenschap.

Wanneer & waar: iedere werkdag om 12.00 uur in de Ontmoeting
Prijs: 7,50 euro
Reservatie is verplicht: 014 67 04 04