Home Leven Kinderopvang

Kinderopvang

Heel wat ouders doen een beroep op kinderopvang wanneer ze gaan werken, solliciteren, een opleiding volgen of om even op adem te komen.

Goede kinderopvang biedt jonge kinderen niet alleen verzorging en geborgenheid, maar stimuleert kinderen ook in hun ontwikkeling. Kinderen ontmoeten er anderen en leren er van jongs af aan respectvol met elkaar om te gaan.

Uit onderzoek is gebleken dat kwaliteitsvolle kinderopvang heel veel kansen kan bieden aan alle kinderen en hun ouders. Ouders kunnen bij de opvang terecht met allerhande vragen en leren er meteen ook andere ouders kennen.

Arendonk heeft een bijzonder groot aanbod aan kinderopvanginitiatieven, zowel groeps- als gezinsopvang (crèches en onthaalouders). Wist je dat de opvanginitiatieven je tegemoet willen komen in flexibele (bv. deze week op dinsdag en donderdag en volgende week op maandag en woensdag), dringende (er is een acute crisis of je vindt plots werk of een opleiding) en inclusieve (je kind heeft specifieke zorgbehoeften) opvang?

Loket Kinderopvang

Ben je op zoek naar opvang voor je kind(eren) en wens je persoonlijke ondersteuning bij deze zoektocht? Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een attest inkomenstarief of wil je weten of je in aanmerking komt voor individueel verminderd tarief? Voor al je vragen rond kinderopvang kun je bij ons terecht.

Waar: Sociaal Huis – Vrijheid 100

Wanneer: maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 11.30 uur en op donderdagavond van 18.00 uur tot 19.30 uur

 

Specifieke informatie voor startende en bestaande kinderopvanginitiatieven vind je hier.

Locaties