Home Leven Milieu Compost

Compost

Compost

Om je keuken- en tuinresten thuis te composteren zijn er verschillende systemen op de markt: compostvat, compostbak, wormenbak, compostsilo ...

Of je werkt met een compostvat of compostbak hangt af van de oppervlakte van je tuin en de hoeveelheid afval die je te verwerken hebt.

 

Compostvat

Het compostvat laat bezitters van een kleine tuin (tot 2 à 400 m²) toe om keukenafval en eerder beperkte hoeveelheden tuinafval te verwerken tot compost. De geperforeerde bodemplaat, de donkere kleur van het vat, de bijgeleverde beluchtingstok … het hele concept is erop gericht om met een minimum aan inspanning compost van goede kwaliteit te bekomen.

 

Compostbak

Beschikt u over een grotere tuin, dan kiest u voor een compostbak of beter voor een systeem van twee of drie compostbakken naast elkaar. U moet immers kunnen omzetten. Met twee of drie compostbakken werkt u veel efficiënter dan met een composthoop. U gebruikt de ruimte die u in uw tuin reserveert als composteerruimte optimaler, en u kunt de inhoud van de compostbakken geregeld omzetten, wat de kwaliteit van de compost ten goede komt.

 

Aankoop

Compostbakken kan je kopen aan het onthaal in het gemeentehuis. Je betaalt daarvoor 72 euro.

Als je de GFT-container niet meer nodig heeft, kan je die opzeggen en laten ophalen door te bellen naar de gratis Diftar-informatielijn 0800 97687.