Home Leven Onderwijs Basisonderwijs Gemeentelijke naschoolse kinderopvang

Gemeentelijke naschoolse kinderopvang

In overleg tussen de gemeente en de verschillende basisscholen werd afgesproken om sinds 1 januari 2018 de naschoolse opvang op woensdagnamiddag te centraliseren. De naschoolse opvang gaat tijdens het schooljaar 2019-2020 door in basisschool Sint-Clara, Kloosterbaan 1. Elk schooljaar verandert de opvang van schoollocatie.

Tot 13.30 uur is er in elke school nog de mogelijkheid daar opgevangen te worden. De kinderen worden vanaf 13.30 uur met de bus opgehaald en naar de centrale opvang gebracht. Als jouw kind met de fiets op school is, moet je zelf voor een oplossing zorgen.

Tussen 13.30 uur en 14.00 uur is er geen mogelijkheid om de kinderen op te halen.
Vanaf 14.00 uur kan je je kind ophalen in basisschool Sint-Clara.
De naschoolse opvang eindigt zoals altijd om 18.00 uur.

We hanteren hierbij de afgesproken tarieven:
0,75 euro / begonnen half uur voor eerste kind aanwezig in opvang
0,50 euro / begonnen half uur voor tweede kind aanwezig in opvang
0,25 euro / begonnen half uur voor derde kind aanwezig in opvang
Vanaf het vierde kind is de opvang gratis

Het is belangrijk dat je jouw gegevens en die van je kind(eren) doorgeeft. Dat kan door het digitale inschrijvingsformulier in te vullen. Je kan ook bij het secretariaat van de school of in het gemeentehuis de nodige informatie vragen.

Wil je ook volgend schooljaar gebruik maken van de gemeentelijke naschoolse opvang? Geef dan zeker opnieuw de gegevens door. Het is van belang dat de contactgegevens en de medische fiche van je kind up-to-date blijven.