Home Leven Senioren Activiteiten Gezond ouder worden

Gezond ouder worden

Gezond ouder worden

Gezond ouder worden

Naar aanleiding van de seniorenweek in november wilde het enthousiaste team van de seniorenraad iets nieuws organiseren voor de Arendonkse ouderen. Na wat gebrainstorm over mogelijke onderwerpen werd er gekozen voor een initiatief rond het belang van gezonde voeding en beweging. Het concept werd ‘Gezond ouder worden’ gedoopt en viel duidelijk in de smaak bij hun leeftijdsgenoten.

Maar liefst 116 Arendonkse senioren werden in de watten gelegd met een volledig dag vullend programma, waarin zowel plaats wat voor het nuttige als voor het aangename. ’s Morgens werd er gestart met een voordracht van Wiebke Van Gorp, een diëtiste van Logo Kempen. Zij leidde de senioren rond in de wereld van de voedingsdriehoek, koolhydraten, calorieën en voedselallergieën. Vervolgens werden de aanwezigen uitgenodigd aan tafel, waar zij een volledig zelf bereide lunch aangeboden kregen. De seniorenraad had zichzelf naar hartenlust uitgeleefd in de keuken en kon een indrukwekkend aanbod voorschotelen. Soep, verse slaatjes en gezonde desserts werden met smaak verorberd. De recepten van al dat lekkers werden op de koop toe uitgedeeld, om alles later thuis nog eens uit te proberen.

Na de gezonde lunch kwam het luik ‘bewegen’ aan bod. De beentjes konden losgegooid worden op de tonen van bijvoorbeeld de Everly Brothers of Elvis Presley. Coverband ‘De Verroeste Snaar’ haalde alles uit de kast om de dansvloer gevuld te krijgen. En of de ambiance erin zat!