Home Leven Uitleendienst

Uitleendienst

De gemeente Arendonk beschikt over een uitleendienst. Erkende verenigingen, clubs, buurten of straten kunnen de materialen ontlenen voor de organisatie van evenementen. Individuen, commerciële organisaties en niet-erkende verenigingen kunnen geen aanspraak maken op de beschikbare materialen. Aanvragen dienen voldoende lang op voorhand te worden ingediend. De materialen zullen op basis van beschikbaarheid worden toegekend.

Naast de gemeentelijke uitleendienst heeft de jeugdraad een eigen, kleinere uitleendienst in de eerste plaats bedoeld voor de jeugdraad en de aangesloten verenigingen. De materialen kunnen ook worden aangevraagd door andere erkende verenigingen en buurten, echter steeds mits het respecteren van een voorrangsregeling voor de verenigingen van de jeugdraad en nooit in de krokus-, paas- en zomervakantie.

De uitleendienst van Ravels herbergt een evenementenwagen waar ook Arendonkse erkende verenigingen, maar ook inwoners, een beroep op kunnen doen. Het gaat hier over een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Arendonk, Baarle-Hertog, Merksplas en Ravels. De aanhangwagen is uitgerust met spelmateriaal, vuilbakken, een muziekinstallatie, een partytent,... Er wordt een retributie van 30,00 EUR aangerekend per aanvraag.