Home Nieuws

Nieuws

Veiligheidsmonitor

In het kader van de voorbereiding van het nieuw zonaal veiligheidsplan 2020-2025 organiseert de federale politie een nationale bevraging inzake diverse veiligheidsthema’s, de Veiligheidsmonitor. Via de Veiligheidsmonitor wordt jij als burger bevraagd over jouw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Deze bevraging wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met FOD Binnenlandse Zaken en de lokale besturen.

Lees meer

Opheffing proefmaatregel Schoolstraat

Opheffing proefmaatregel Schoolstraat

De proefverkeersmaatregel waarmee de toegang in de Schoolstraat verboden werd voor al het gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd het plaatselijk verkeer, wordt ingetrokken.

Lees meer

Snelheidscontroles maart 2018

Snelheidscontroles maart 2018

Ook in maart controleren we je snelheid. Hieronder vind je een overzicht.

Lees meer

Vernieuwing E34 tussen Turnhout en Oud-Turnhout

Vernieuwing E34 tussen Turnhout en Oud-Turnhout

Begin maart 2018 begint het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan een volgende fase van de vernieuwing van de E34. Ter hoogte van Turnhout wordt het wegdek volledig vernieuwd. De E34 blijft tijdens de werken steeds open in beide richtingen (op 1 weekend na richting Antwerpen), maar het verkeer houdt best rekening met hinder. In beide richtingen moet het verkeer over 2 versmalde rijstroken rijden. Het op- en afrittencomplex Turnhout-Centrum (nr. 24) is vanaf april afgesloten aan de kant waar er gewerkt wordt. In totaal zullen de werken ongeveer 4 maanden duren.

Lees meer

Werkzaamheden N284 in Reusel

Werkzaamheden N284 in Reusel

In opdracht van de gemeente Reusel-De Mierden voert aannemer Heijmans onderhoudswerken uit op de N284. In de periode van 26 februari tot en met 29 maart 2018 wordt daarom een gedeelte van de N284 opnieuw afgesloten voor het verkeer.

Lees meer

Teljoorlekkersdag 2.0

Teljoorlekkersdag 2.0

Dit jaar zet de Teljoorlekkersdag op zondag 17 juni 2018 naast Arendonkse podiumkunsten ook streeklekkers en creatief talent in de schijnwerpers. Waar op Deroissart de dorstigen zich laven aan de terrassen van de verenigingen rond het podium, wordt de markt omgetoverd tot Arts & crafts-markt, met vrijetijdskunst, diverse creaties en hedendaagse ambachten. Voor de foodies wordt een apart eetplein voorzien, gevuld met lokale horecaondernemers. Schrijf je in vóór 1 april!

Lees meer

Seniorenturnen

Seniorenturnen

Wil je als 50-plusser je lichamelijke conditie onderhouden of juist nieuw leven inblazen? Dan is het seniorenturnen op maandagnamiddag misschien iets voor jou!

Lees meer

10 op 10 fietsen

10 op 10 fietsen

Bij buitenschoolse activiteiten gaan de scholen vaak met de fiets op pad, maar niet elke fiets is altijd in orde en niet elk kind heeft altijd een eigen fiets beschikbaar. Daarom stelt het gemeentebestuur, met de steun van de provincie Antwerpen, gratis leenfietsen ter beschikking. Dinsdag 30 januari werden de eerste 7 fietsen verdeeld over de 3 basisscholen die dankzij hun verkeersbeleid al 10/10-labels gehaald hebben.

Lees meer

MTB 1.0 en 2.0

MTB 1.0 en 2.0

Is mountainbiken echt jouw ding? Dan mag je dit niet laten liggen …

We organiseren voor zowel beginners als gevorderden een lessenreeks aangepast aan ieder zijn niveau.

 

Lees meer

Langedijk in Retie afgesloten

Langedijk in Retie afgesloten

Vanaf maandag 22 januari 2018 worden er onderhouds- en herstellingswerken uitgevoerd aan Langedijk (verbinding tussen Huisjes en Postelsebaan) in Retie. De rijweg zal volledig vernieuwd worden; deze wordt opgesloten tussen 2 betonnen kantstroken. De werken worden uitgevoerd door aannemer Deckx uit Dessel en zullen ongeveer 50 werkdagen in beslag nemen.