Home Nieuws

Nieuws

WAK 2018: Kunst buiten!

WAK 2018: Kunst buiten!

Van 27 april tot en met 6 mei 2018 vindt opnieuw de Week van de Amateurkunsten (WAK) plaats. De WAK is een kunstweek voor en door iedereen die gepassioneerd is door kunst in de vrije tijd. Dit jaar geven amateurkunstenaars uit allerlei disciplines het beste van zichzelf rond het thema “Kunst buiten!”: kunst in de publieke ruimte, (voor het eerst) naar buiten komen met je kunst, de plaats van kunst binnen de samenleving. Of kleur jij liever buiten de lijntjes?

Lees meer

Cultuurkalender voorjaar 2018

Cultuurkalender voorjaar 2018

Vers van de pers: de nieuwe cultuurkalender voorjaar 2018! Alle activiteiten van de bibliotheek en de cultuurdienst op een rij. Lezingen, workshops, film ... voor ieder wat wils! Download de folder hieronder.

Lees meer

2370 editie december 2017

2370 editie december 2017

De editie van december 2017!

Lees meer

Blijf bewegen in de winter. Bewegen is makkelijker dan je denkt!

Blijf bewegen in de winter. Bewegen is makkelijker dan je denkt!

Als je meer beweegt, heb je minder risico op diabetes en hart- en vaatziekten. Het remt dementie af. Het geeft je een heerlijk ontspannen gevoel én een gezonde vermoeidheid. Ideaal voor een goede nachtrust. Weinig redenen dus om niet te bewegen.

De winter staat voor de deur en de dagen zijn korter. Laat dat geen excuus zijn om in je zetel te zitten. Want bewegen is gemakkelijker dan je denkt. En je voelt je er beter door in je vel.

 

Lees meer

Strooiroutes

Strooiroutes

Als de winter intreedt met sneeuw en ijs komen er telkens vragen over de strooiroutes in onze gemeente. Alle info daarover vind je op een aparte pagina op de gemeentelijke website. Er is ook een kaartje met de prioritaire strooiroute van zowel de gemeente als het gewest toegevoegd.

Wil je meer bewegen?

Wil je meer bewegen?

Maar … Je hebt geen tijd? Je weet niet hoe? Je vindt het te duur? Je bent alleen? Je weet niet of je het kan?
Je huisarts helpt je verder!

Lees meer

4 voor 12

4 voor 12

1 op 4 mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met een psychisch probleem. Daarnaast geeft 1 op 4 mensen aan dat ze zich niet goed in hun vel voelen. Toch is praten over psychische kwetsbaarheid nog steeds een taboe in Vlaanderen.

Lees meer

Everzwijnen

Everzwijnen

Everzwijnen komen sinds 2005 steeds vaker voor in Vlaanderen. Ook in Arendonk zijn er intussen enkele gesignaleerd.

Lees meer

Stook slim!

Stook slim!

Steek jij je open haard of houtkachel aan nu de winter voor de deur staat? Vergeet dan je gezondheid en die van je buren niet. Speel op veilig en stook slim!

Lees meer

Gebruik jij nog pesticiden?

Gebruik jij nog pesticiden?

Pesticiden zijn schadelijk. Niet alleen voor wie ze gebruikt, maar voor iedereen die ermee in aanraking komt. Ze vervuilen bovendien de bodem en komen in ons grondwater terecht. Ze hebben ook een nadelig effect op heel wat nuttige insecten, denk hierbij aan onze wilde bijen en honingbijen, lieveheersbeestjes en tal van kevers ... Daardoor worden ook vogels en vleermuizen bedreigd die insecten op hun menu hebben staan.

Lees meer