Home Nieuws Bibliotheek Arendonk doneert bibliotheek aan pleegzorg

Arendonk doneert bibliotheek aan pleegzorg

Arendonk doneert bibliotheek aan pleegzorg

Van 15 tot 28 april zet Arendonk pleegzorg extra in de kijker in de bibliotheek. Daarmee wil het gemeentebestuur helpen om nieuwe pleeggezinnen te vinden.

Als Pleegzorggemeente wil Arendonk samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen op zoek gaan naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben. Om die zoektocht te ondersteunen krijgt de bibliotheek tussen 15 en 28 april een kleine make-over. Pleegzorgboeken voor groot en klein krijgen een prominent plekje in de bib en iedereen die wil, krijgt een leuke bladwijzer mee. Met de actie willen we inwoners op een laagdrempelige manier laten nadenken over het pleegouderschap.

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?
Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin bent, een fulltime of een parttime job hebt. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.

Heb jij zin gekregen in pleegzorg?
Heb jij ook nog een plekje vrij? Surf dan snel naar www.pleegzorgprovincieantwerpen.be of kom naar een informatieavond in je buurt!