Home Nieuws Containerpark Nieuws van het containerpark

Nieuws van het containerpark

Nieuws van het containerpark

Waarmee kan ik terecht in het containerpark? We frissen de info over restafval, textiel en autobanden graag even voor je op.

Restafval

Restafval hoort thuis in de grijze container en wordt tweewekelijks huis aan huis ingezameld. Je kan in het gemeentelijk containerpark niet met zakken restafval terecht. Enkel zaken die niet in de grijze container passen, kunnen aangeleverd worden als grofvuil.

Heb je extra restafval dat niet in je grijze container past? Je kan bij de huis-aan-huisinzameling steeds extra restafvalzakken meegeven met de grijze container. Dat geef je wel best 2 dagen voor de ophaalronde door via de Diftar informatielijn (0800 97 687). Je vermeldt dan ook het aantal zakken dat je extra wil meegeven.

Tijdens de ophaalronde van het grofvuil worden geen vuilzakken meegenomen.

 

Textiel

De inzamelregels voor textiel werden recent gewijzigd. Naast herbruikbare kledij en schoenen die oorspronkelijk selectief werden ingezameld, kan je nu ook versleten textiel (bv. versleten kleding, schoenen, lakens en andere stoffen) mee inleveren. Die stoffen vinden ook een nieuwe nuttige toepassing.

De selectieve inzameling van textiel mag dus volgende zaken bevatten:

  • kleding en accessoires (riemen, tassen, schoenen per paar);
  • beddengoed (hoofdkussens, slaapzakken, lakens, dekens en dekbedden);
  • keuken- en badkamertextiel (hand- en theedoeken, schorten, washandjes);
  • woningtextiel (tafelkleden, gordijnen, zetelhoezen);
  • speelgoedknuffels;
  • propere lappen, textiel met klein defect.

Het aanleveren van textiel gebeurt steeds in een dichtgebonden zak. Vervuilde kledij, tapijten, kussens en elektrische dekens zijn nog steeds uitgesloten van de textielinzameling.

Deze sorteerregels gelden zowel voor de textielcontainers in het gemeentelijk containerpark als voor de huis-aan-huisinzameling van textiel. Je vindt deze informatie ook op de afvalkalender 2019.

 

Autobanden

Autobanden kan je gescheiden aanleveren in het gemeentelijk containerpark. Je kan hier enkel terecht met banden van personenwagens (diameter kleiner dan 80 cm). De banden moeten afgeleverd worden zonder velg en vrij van verf of andere chemicaliën.

Zijn de banden gesprongen of doorgesneden of zijn ze afkomstig zijn van het afdekken van veevoeders, dan worden ze niet aanvaard bij de autobanden. Je kan ze dan aanbieden als grofvuil. Ook ander rubberafval, zoals fietsbanden, horen thuis bij het grofvuil.

Tip! Maak je bezoek aan het containerpark aangenamer en sorteer thuis de verschillende fracties al als je de auto of je aanhangwagen inlaadt. Je bezoek zal hierdoor vlotter verlopen. Dat maakt het ook voor onze containerparkwachters makkelijker om in te schatten wat je aanlevert en zorgt voor kortere wachttijden. Twijfel je waar een bepaalde afvalstof thuishoort? Vraag het aan onze parkwachters, zij helpen je graag verder.