Home Nieuws Cultuur

Nieuws: Cultuur

WAK 2018: Kunst buiten!

WAK 2018: Kunst buiten!

Van 27 april tot en met 6 mei 2018 vindt opnieuw de Week van de Amateurkunsten (WAK) plaats. De WAK is een kunstweek voor en door iedereen die gepassioneerd is door kunst in de vrije tijd. Dit jaar geven amateurkunstenaars uit allerlei disciplines het beste van zichzelf rond het thema “Kunst buiten!”: kunst in de publieke ruimte, (voor het eerst) naar buiten komen met je kunst, de plaats van kunst binnen de samenleving. Of kleur jij liever buiten de lijntjes?

Lees meer

Kom in groep naar atelier CWxRM

Kom in groep naar atelier CWxRM

Wil jij met je vereniging, leefgroep of comité een beeldje maken voor het herdenkingsproject ComingWorldRememberMe? Op zoek naar een leuke teambuilding voor je bedrijf of organisatie? Kom samen een workshop volgen in het mobiele atelier CWxRM!

Lees meer

Cultuurkalender voorjaar 2018

Cultuurkalender voorjaar 2018

Vers van de pers: de nieuwe cultuurkalender voorjaar 2018! Alle activiteiten van de bibliotheek en de cultuurdienst op een rij. Lezingen, workshops, film ... voor ieder wat wils! Download de folder hieronder.

Lees meer

Atelier CWRM zoekt begeleiders

Atelier CWRM zoekt begeleiders

ComingWorldRememberMe (CWRM), een kunstzinnig herdenkingsproject rond de Groote Oorlog i.s.m. kunstenaar Koen Vanmechelen, wil op 4 jaar tijd 600 000 beeldjes maken uit klei in workshops in binnen- en buitenland. Elk beeldje staat voor 1 gesneuvelde van de Groote Oorlog op Belgische bodem, van alle nationaliteiten, soldaat zowel als burger. Samen zullen ze in het voorjaar van 2018 een indrukwekkende land art-installatie vormen in het vroegere niemandsland van de frontzone rond Ieper.

Lees meer

Uw filmpjes binnenkort op RTV? Dat kan!

Bij RTV zijn ze op zoek naar sfeervideo’s van 3 minuten over historische of bijzondere gebouwen uit hun zendgebied. Ook Arendonk kan hiermee in de kijker gezet worden!

Wilt u graag uw eigen werk zien op je regionale zender?
Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar receptie@rtv.be

Lees meer