Home Nieuws Cultuur

Nieuws: Cultuur

Beeldjes ComingWorldRememberMe

Beeldjes ComingWorldRememberMe

In maart dit jaar maakte Arendonk 1 111 beeldjes voor het project ComingWorldRememberMe. Zo bouwden wij mee aan een indrukwekkend monument van meer dan 600 000 beeldjes.

Intussen koppelde de organisatie elk beeldje aan de naam van een oorlogsslachtoffer. Via de website www.cwrm.be/nl/link-namenlijst kom je te weten aan welk slachtoffer je werd verbonden.

Lees meer

100 jaar einde Groote Oorlog: Feest in de spiegeltent

100 jaar einde Groote Oorlog: Feest in de spiegeltent

Om 100 jaar einde Eerste Wereldoorlog te vieren, organiseert de cultuurdienst met tal van partners een herdenkingsvierdaagse van 8 tot 11 november 2018. Een authentieke spiegeltent aan de Lamgodsberg wordt het kader van 4 dagen vol entertainment, ontmoeting en herdenking in de sfeer van toen.

Lees meer

Reveil - 1 november 2018

Reveil - 1 november 2018

Op 1 november gaat op begraafplaatsen in heel Vlaanderen “Reveil” door: een initiatief om overleden familieleden en vrienden te herdenken met een ingetogen programma van muziek en woord.

Lees meer

Cultuurkalender najaar 2018

Cultuurkalender najaar 2018

Kalligrafie, toekomsttechnologie, een kaskraker of een streepje muziek? De nieuwe cultuurkalender van de cultuurdienst en de bib stelt dit najaar weer een waaier van activiteiten voor. Download de folder hieronder.

Lees meer

Uw filmpjes binnenkort op RTV? Dat kan!

Bij RTV zijn ze op zoek naar sfeervideo’s van 3 minuten over historische of bijzondere gebouwen uit hun zendgebied. Ook Arendonk kan hiermee in de kijker gezet worden!

Wilt u graag uw eigen werk zien op je regionale zender?
Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar receptie@rtv.be

Lees meer