Home Nieuws Cultuur Bezoek atelier CWRM - 5 tot 18 maart

Bezoek atelier CWRM - 5 tot 18 maart

Bezoek atelier CWRM - 5 tot 18 maart

ComingWorldRememberMe (CWRM), een kunstzinnig herdenkingsproject rond de Groote Oorlog i.s.m. kunstenaar Koen Vanmechelen, wil op 4 jaar tijd 600 000 beeldjes maken uit klei in workshops in binnen- en buitenland. Van 5 tot 18 maart 2018 komt het mobiele atelier van ComingWorldRememberMe naar Arendonk en kan jij je eigen beeldje maken!

Elk beeldje staat voor één gesneuvelde van de Groote Oorlog op Belgische bodem, van alle nationaliteiten, soldaat zowel als burger. Samen zullen ze in het voorjaar van 2018 een indrukwekkende land art installatie vormen in het vroegere niemandsland van de frontzone rond Ieper.

Ook Arendonk neemt deel: van 5 tot 18 maart komt een mobiel atelier naar de Academie (Wampenberg 26). De deelnemers zullen er begeleid worden tijdens het maken van hun eigen beeldje en worden zo peter of meter van dit unieke project.

Op weekavonden, woensdagnamiddag, zaterdag en zondag is het atelier vrij toegankelijk.

De bijdrage voor een peter- of meterschap, incl. het maken van een beeldje en een uniek certificaat bedraagt 5 euro.

De helft van de peter- en meterschapsbijdragen wordt overgedragen aan goede doelen die kinderen helpen die zich door huidige oorlogssituaties in fysieke en/of psychische nood bevinden.

Maak een beeldje in het atelier en bezoek de omkaderende expo’s 'Kempense Klaprozen', 'Brieven uit archieven' en 'Operatie Kogelvrij'!

Het atelier is vrij toegankelijk:
Ma – vrij 18.00 uur – 20.00 uur
Woe 14.00 uur – 20.00 uur
Za – zo 10.00 uur – 12.00 uur en 14.00 uur – 17.00 uur

Een organisatie van gemeentebestuur Arendonk i.s.m. de Arendonkse scholen, Academie Arendonk, Heemkring Als Ice Can, Erfgoed Noorderkempen en vzw Kunst.