Home Nieuws Cultuur Deelnemers gezocht voor de Nacht van het Kempens Erfgoed

Deelnemers gezocht voor de Nacht van het Kempens Erfgoed

Deelnemers gezocht voor de Nacht van het Kempens Erfgoed

De Nacht van het Kempens Erfgoed, dat is niet één maar wel 1 001 nocturnes! Iedereen die het Kempense erfgoed mee wil laten fonkelen, kan via de erfgoedcel rekenen op een heel pakket aan ondersteuning. Wil je meedoen? Laat het voor 1 juli weten!

De Kempense erfgoedsector organiseert in 2019 opnieuw de Nacht van het Kempens Erfgoed. Er is dit jaar een Nacht op vrijdag 18 oktober én op zaterdag 19 oktober. Tijdens deze 2 herfstnachten pakken we uit met het schitterende erfgoed dat onze Kempense musea, dorpen, verenigingen en landschappen rijk zijn. Je kiest zelf of je op één of beide datum(s) deelneemt.

Wat voor activiteiten komen in aanmerking?
Filmavond, tentoonstelling, wandeling, zoektocht, workshop, rondleiding, optreden, rondrit, spektakel, vertellingen, verrassing, markt, quiz, lezing, demonstratie, beurs ...

Hier kan je de inspiratie- en informatiegids downloaden, of bekijk de hem hier in de vorm van een filmpje.

Wil je echt een unieke erfgoedbelevenis organiseren? De Holy Trinity-methode biedt je hier een prachtig kader voor. Alle uitleg vind je op deze webpagina van Herita.

Let op! De activiteiten moeten gratis zijn voor de bezoekers. Daarom kan je via Erfgoed Noorderkempen een onkostenvergoeding tot 250 euro krijgen. Bovendien kunnen ook gratis publieksactiviteiten toch geld in het laatje brengen voor verenigingen. Hoe? Hier vind je een lijstje met tips.

Erfgoed?
In de activiteiten van Nacht moet er een duidelijke link zijn met ons lokale erfgoed. Gelukkig is ‘erfgoed’ heel ruim: recepten van de streek, verhalen, filmpjes van hier, dialecten, carnaval, lokale griezelverhalen, openstellen van een monument, een nachtelijke duik in een beschermd landschap, een sfeervolle wandeling op een historische begraafplaats ...

Het aanbod

  • Gratis promotie in de ganse Antwerpse Kempen (via o.a. een programmabrochure, persbericht, website www.nachtkempenserfgoed.be, bierkaartjes, online campagnes ...)
  • Gratis promopakket om je activiteit aan te kondigen: pijltjes, een spandoek, bierkaartjes
  • Onkosten terugbetaald tot 250 euro. Je dient na afloop een kostennota en bewijsstukken in bij Erfgoed Noorderkempen.
  • Inspiratie! Op vraag komt Erfgoed Noorderkempen mee brainstormen!

Geïnteresseerd?
Meld je aan voor 1 juli 2019! De deadline voor promotieteksten en beeldmateriaal is 20 juli 2019.
Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier of via anneleen.vanlommel@erfgoednoorderkempen.be of 014 44 33 62.