Home Nieuws Cultuur Erfgoeddag - zondag 28 april 2019

Erfgoeddag - zondag 28 april 2019

Erfgoeddag - zondag 28 april 2019

Erfgoeddag is dé feestdag voor cultureel erfgoed. Elke eerste zondag na de paasvakantie zwaaien musea, erfgoedliefhebbers en verenigingen hun deuren open en presenteren trots het diverse erfgoed van hun streek. ‘Hoe maakt u het?’ is het centrale thema van Erfgoeddag 2019. Kruis alvast zondag 28 april aan in je agenda!

In Arendonk nemen volgende activiteiten deel:

Van 16mm naar 4K
demonstraties - Arendonkse Videoclub

Amateurfilm is altijd sterk in beweging geweest, letterlijk en figuurlijk. Via verschillende demo's volg je het traject van de super 8-film tot de hedendaagse 4K. Kijk samen met ons mee naar nooit eerder vertoonde 16mm-films, waaronder een film over de Antwerpse slachterij in de jaren '40. Of kijk toe hoe we hedendaagse beelden bewerken en animeren aan de hand van verschillende programma's.

Zaal de Wamp (bibliotheek, Deroissart 5) - 10.00 uur tot 18.00 uur
Info en contact via www.arendonksevideoclub.wordpress.com.

 

Sigaren maken, hoe doe je dat?
workshop - Heemkring Arendonk i.s.m. Museum De Sigarenmaker Bergeijk

Wist je dat Arendonk tot ver in de 20e eeuw een prominente rol speelde in de sigarennijverheid? Heel wat Arendonkenaars verdienden er hun brood mee. Maar welk werk leverden deze sigarenmakers? Kom je eigen sigaren maken tijdens speciale workshops onder begeleiding van een ervaren sigarenmaker.

Heemhuis (Molenwiel 37) - 14.00 uur tot 18.00 uur
Voor deze activiteit moet je verplicht inschrijven via het inschrijvingsformulier op www.heemkringarendonk.be.
De vaste collectie is gratis te bezoeken.

 

De brochure van Erfgoed Noorderkempen met 20 gratis activiteiten in 9 gemeenten kan je hieronder downloaden. De brochure bevat bovendien een gratis duo-dagpas van de Lijn om alle activiteiten gratis te bezoeken!

Ontdek het volledige programma op www.erfgoeddag.be.