Home Nieuws Jeugd Kunstendag voor Kinderen

Kunstendag voor Kinderen

Kunstendag voor Kinderen

De cultuurdienst en de bibliotheek doen op zondag 18 november opnieuw mee met de Kunstendag voor Kinderen, voor iedereen van 3 tot 12 jaar. Kom kennismaken met kunst in allerlei soorten en maten!

Zondag 18 november 2018 - 14.00 uur tot 17.00 uur

Doolhofkasteel, de Van Hut (3 +)
Vandaag in de bib: heuse huishutten en kastkastelen gebouwd met recuperatiemateriaal. Een speeltuig vol verbeelding voor klein en groot. Volledig opgetrokken uit reststukken schuiven 12 wanden in elkaar tot een heus kasteel.
Kom verdwalen!

Inkomhal bib, doorlopend van 14.00 uur tot 17.00 uur

 

De wegpiraat en andere deugnieten (4 +)
Met zwaard en paard berooft de Wegpiraat alle dieren die op zijn weg komen. Wanneer een snuggere eend zijn pad kruist, bedenkt ze een list om de rat een lesje te leren.
De Wegpiraat is een bewerking van het gelijknamige prentenboek van Julia Donaldson, de schrijfster van De Gruffalo en Mannetje Tak. De film wordt aangevuld met vier leuke kortfilms met een deugniet in de hoofdrol.
Nestel je in ons kortfilmhoekje en geniet van deugnieterij op groot scherm!

Achteraan in de bib, doorlopend van 14.00 uur tot 17.00 uur

 

Poëtisch kapsalon, Kip van Troje - reizend speeltheater (3 - 12 jaar)
De gekke kappers van Kip van Troje betoveren iedereen met een grappig, eigenaardig, feestelijk, kunstzinnig of donzig kapsel. Pluimen, draadjes, kralen, kleursel, veren, bloemen en alle kleuren van de regenboog sieren jouw nieuwe look!
Onze kappers zijn niet enkel haarartiesten, het zijn ook kakelende babbelaars. Van wachtrij tot klant: iedereen hoort gedichten, kan meezingen met de staartjes-rap, luistert naar verhaaltjes, speelt mee met een knip-en-krolwoordspel en noem maar op.
Gekke kapsels kunstzinnig mooi.

Inkomhal bib, doorlopend van 14.00 uur tot 17.00 uur

 

Vrolijke vertelsels, Marieke van Hooff (4 - 6 jaar)
Marieke van Hooff acteert, schrijft, speelt met haar stem en maakt af en toe muziek. Vandaag komt ze naar de bib met een koffer vol boeken. Ze leest, vertelt en verzint verhalen. Wie weet brengt ze ook haar accordeon mee voor een streepje muziek.
Kom in je opperbeste humeur en duik mee in het grappige verhaal van Dokter Doppert. Of wat dacht je van Prinses Eleonora, die behalve van limonade ook van knuffeldieren, koetsen en modder houdt.
Kom gezellig meedoen!

Zaal De Wamp, 15.00 uur

 

Fabriek plastiek, Academie Arendonk (3 - 12 jaar)
Speelgoed of kunst? In onze Fabriek plastiek maak je het zelf! Flessen, dopjes, brikkarton en allerlei andere afvalmaterialen worden geüpcycled tot speelgoed. Net zoals het zelfgemaakte Afrikaanse speelgoed, maar eveneens geïnspireerd door hedendaagse kunst.
Telkens met een nieuwe workshop vormen leerkrachten van Academie Arendonk Marjolijn en Leen stilaan een vaste waarde op onze Kunstendag.
Uitproberen en creëren!

Zaal De Vloed, doorlopend van 14.00 uur tot 17.00 uur

 

Ouderopvang (18 +)
Koffie en kranten in het leescafé, doorlopend van 14.00 uur tot 17.00 uur

 

Speurneuzeneuzen
Ga op speurtocht in de bib en win een leesgierige prijs!

 

Kunstendag voor Kinderen vindt plaats in de bibliotheek, Deroissart 5, doorlopend van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Alle activiteiten zijn gratis. Inschrijven is niet nodig. Gewoon komen en deelnemen!