Home Nieuws Milieu

Nieuws: Milieu

Verwarmingscoaches gezocht!

Verwarmingscoaches gezocht!

Wil je dit najaar graag gezinnen helpen en hen coachen bij het zuinig verwarmen? Dat kan!

Lees meer

Word jij net als Wim een energiemeester?

Word jij net als Wim een energiemeester?

Heb jij zin om gezinnen te ondersteunen om slimmer om te gaan met energie? Wil jij gezinnen helpen om een halt toe te roepen aan hun stijgende energiefactuur? Word dan vrijwillig energiemeester in onze gemeente!

Lees meer

Eikenprocessierups

Eikenprocessierups

De eikenprocessievlinder is een onschuldige grijze nachtvlinder van enkele centimeters groot. Helaas zijn de rupsen van deze vlinder iets minder onschuldig. Vanaf half mei ontwikkelt de eikenprocessierups brandharen, die een actief verdedigingsmechanisme vormen voor de soort. De haren verspreiden zich via de lucht en veroorzaken brandwonden op de huid en schade aan de ogen en luchtwegen.

Lees meer

Afvalophalingen juli en augustus

Afvalophalingen juli en augustus

Deze zomer gaan de ophaalploegen van IOK Afvalbeheer voor de eerste keer over op een zomerregime. Alle afvalophalingen starten in juli en augustus om 6.30 uur.

Lees meer

Huisdiersticker

Huisdiersticker

Om het aantal huisdieren dat sterft in een woningbrand te verminderen, lanceerde de Vlaamse Overheid een raamsticker. Door deze sticker op het raam of de deur van een woning te kleven, kan een bewoner aan de hulpdiensten laten weten hoeveel én welke huisdieren in een huis aanwezig zijn.

Lees meer

Doe jij ook mee met Operatie Proper?

Doe jij ook mee met Operatie Proper?

Een propere buurt is een mooie buurt. Zet jouw school, club of vereniging zich al in tegen zwerfvuil, maar jullie willen graag meer doen? Ben je een leerkracht of vrijwilliger en wil je een groep jongeren engageren voor een propere buurt, maar je weet niet hoe? Dan is Operatie Proper er voor jou!

Lees meer

Everzwijn gespot?

Everzwijn gespot?

Het everzwijn of wild varken wordt de laatste jaren vaker gesignaleerd in Arendonk. Jammer genoeg brengen deze dieren soms schade aan, aan gewassen en privé-eigendommen. Ze zijn soms ook betrokken bij verkeersongevallen.

Lees meer

Verstandig omgaan met water

Verstandig omgaan met water

De zomerprik van de afgelopen week maakt duidelijk dat het grondwaterpeil nog niet hersteld is van de droge zomer van 2018. Grachten, vijvers en poelen staan droog, de bodem droogt uit. Op veel plaatsen worden de siertuinen al volop gesproeid.

Lees meer

Glasbolmeter en -peter, iets voor jou?

Glasbolmeter en -peter, iets voor jou?

Er staan 10 glasbollen verspreid over onze gemeente. In die glasbollen worden enkel witte en gekleurde glazen flessen en bokalen ingezameld. Jammer genoeg denken sommige mensen daar anders over. Zij laten er plastic zakken, kartonnen dozen en andere brol achter. Erger jij je daar ook aan en wil jij je engageren om de glasbol in je buurt te controleren op netheid? Dan ben jij misschien wel de geknipte kandidaat om glasbolmeter of –peter te worden!

Lees meer

Doe mee met de groepsaankoop dakisolatie en groendaken

In het voorjaar van 2019 lanceert IOK, samen met de gemeentebesturen van Arendonk, Beerse, Hoogstraten, Ravels, Rijkevorsel, Oud-Turnhout, Baarle-Hertog, Vosselaar en Turnhout een groepsaankoop dakisolatie en groendaken. Er worden zowel prijzen opgevraagd voor het plaatsen van dakisolatie in een bestaande woning, als voor een nieuwbouwwoning.

Lees meer