Home Nieuws Milieu De energie infotoer: hernieuwbare energie in een notendop

De energie infotoer: hernieuwbare energie in een notendop

De energie infotoer: hernieuwbare energie in een notendop

Naar jaarlijks gewoonte organiseert IOK samen met 27 gemeenten, Eandis, Infrax, Kamp C en Gezinsbond deze winter een Energie Infotoer. Die bestaat uit een reeks inspirerende infosessies over energie besparen en hernieuwbare energie.

De infoavond in onze gemeente heeft als onderwerp “Hernieuwbare energie in een notendop” en gaat door op woensdag 29 november 2017 om 20.00 uur in Zaal de Vloed (achter de bibliotheek). De infoavond is gratis, maar we vragen wel om vooraf in te schrijven. Dat kan via www.iok.be/ei of bij de gemeentelijke milieudienst.

Zonnepanelen of collectoren, warmtepompen of houtketels … er zijn verschillende hernieuwbare energietoepassingen. Voor nieuwbouwwoningen is het sinds 2014 verplicht om een minimale hoeveelheid energie te halen uit hernieuwbare bronnen. Ook bij renovaties wordt de klassieke verwarmingsketel meer en meer vervangen door een warmtepomp of houtketel als hoofd- of bijverwarming. Maar welke vorm van hernieuwbare energie is het meest interessant voor jouw woning? Tijdens deze infosessie worden alle toepassingen en hun voor- en nadelen toegelicht door een expert van Kamp C.

Benieuwd naar de andere infosessies? Op de website van IOK vind je een overzicht van alle infoavonden.

 

De actie kadert binnen het streekproject Kempen2020, het engagement van alle Kempense gemeenten om 20% CO2 te besparen tegen 2020. Voor meer info kan je terecht op www.kempen2020.be.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van het Europese Interreg 2 Zeeën programma en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.