Home Nieuws Milieu Doe mee met de groepsaankoop dakisolatie en groendaken

Doe mee met de groepsaankoop dakisolatie en groendaken

In het voorjaar van 2019 lanceert IOK, samen met de gemeentebesturen van Arendonk, Beerse, Hoogstraten, Ravels, Rijkevorsel, Oud-Turnhout, Baarle-Hertog, Vosselaar en Turnhout een groepsaankoop dakisolatie en groendaken. Er worden zowel prijzen opgevraagd voor het plaatsen van dakisolatie in een bestaande woning, als voor een nieuwbouwwoning.

Tegen 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerd zijn. Bovendien voorziet de netbeheerder nog een premie voor dakisolatie. Met deze groepsaankoop willen we de laatste twijfelaars overtuigen om hun dak te isoleren. Er worden zowel prijzen opgevraagd voor het plaatsen van dakisolatie in een bestaande woning, als voor een nieuwbouwwoning.

Ga voor een geïsoleerd én groen dak
De groepsaankoop dakisolatie wordt gecombineerd met een groepsaankoop groendaken. Groendaken hebben tal van voordelen: ze bufferen het regenwater op het dak, zorgen voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, zetten CO2 om in zuurstof en halen fijnstof en NOX uit de lucht. Een groen dak oogt natuurlijk ook veel mooier dan een zwart exemplaar.

Heb je interesse?
Vrijblijvend inschrijven voor deelname aan de groepsaankoop dakisolatie kan via www.iok.be/dakisolatie, of www.iok.be/groendak voor de groepsaankoop groendaken.

Geen internet? Schrijf je dan in via 014 57 42 57 of bij de dienst grondgebiedszaken in het gemeentehuis.

Geïnteresseerde aannemers kunnen zich aanmelden via www.iok.be.

Infoavonden
Wil je graag meer informatie? IOK organiseert een aantal infoavonden waar we dieper ingaan op de werking van de groepsaankoop en waar je technische informatie krijgt over dakisolatie en groendaken. De infoavonden starten telkens om 20.00 uur.

  • Woensdag 24 april 2019: Turnhout, Tuinzaal van de Warande, Warandestraat 42
  • Woensdag 15 mei 2019: Hoogstraten, Zaal De Welgezinde, Vrijheid 149
  • Donderdag 19 september 2019: Rijkevorsel, Zaal Forsela, Hoogstraatsesteenweg 19
  • Donderdag 10 oktober 2019: Arendonk, Zaal De Wamp, Deroissart 5

Wil je mee beslissen?
De keuze van de firma’s gebeurt door een stuurgroep van mensen die dakisolatie of een groendak willen laten plaatsen. Wil je deel uitmaken van deze stuurgroep? Duid dit dan aan bij je inschrijving. De stuurgroep zal doorgaan op maandag 27 mei om 19.30 uur in Beerse.

De groepsaankoop kadert binnen het streekproject Kempen2020, het engagement van alle Kempense gemeenten om 20% CO2 te besparen tegen 2020. Voor meer info kan je terecht op www.kempen2020.be.

Meer info
IOK – 014 57 42 57 – duurzaamheidsteam@iok.be