Home Nieuws Milieu Groene zakken voor gemengde plastic, blauwe zakken voor PMD

Groene zakken voor gemengde plastic, blauwe zakken voor PMD

Groene zakken voor gemengde plastic, blauwe zakken voor PMD

Vanaf 1 januari 2017 zijn er een aantal veranderingen in het sorteren van de verschillende plastic fracties. Gemengde plastic lever je voortaan aan in een speciale groene zak. De gratis PMD-zakken worden afgeschaft maar de prijs van PMD-zakken daalt wel van 6 euro naar 3 euro per rol van 24 zakken.

Groene zakken voor gemengde plastic
Plastic aanleveren op het containerpark moet voortaan in een speciale groene zak. Die zijn te koop aan de onthaalbalie van het gemeentehuis aan 3 euro per rol van 12 zakken. Er is geen huis-aan-huisophaling voor de groene zakken.

In het containerpark zijn er voortaan drie verschillende plastic fracties:

  • gemengde plastic: aan te leveren in de vooraf aangekochte groene zak
  • piepschuim: los aan te leveren, voor grote hoeveelheden (> 200 l) betaal je 1 euro per ¼m³
  • harde kunststoffen: los aan te leveren, je betaalt 1 euro per ¼m³

De folder met de sorteerregels en de wijzigingen werd in je brievenbus bezorgd. Je kan deze folder ook verkrijgen aan de onthaalbalie van het gemeentehuis of hieronder downloaden.

Sorteren en apart inzamelen blijft de beste keuze! De gemengde plastic, apart ingezameld in de groene zakken, wordt nuttig hergebruikt: ze wordt door de firma ECO-oh! op ecologische wijze gerecycleerd tot duurzame kringloopproducten. Gemengde plastic mag eventueel ook mee in je grijze restafvalcontainer (0,20 euro per kg via Diftar). Het plastic aanwezig in het restafval wordt mechanisch-biologisch uitgesorteerd en hergebruikt als secundaire brandstof.

Blauwe zakken voor PMD
De prijs voor PMD-zakken is gedaald van 6 euro naar 3 euro per rol van 24 zakken. Vanaf 2017 zijn er geen gratis PMD-zakken meer.

Heb je je gratis PMD-zakken van 2016 nog niet opgehaald? Dat kan nog uiterlijk tot en met dinsdag 31 januari 2017 aan de onthaalbalie van het gemeentehuis.

Wat in de PMD-zak thuishoort (o.a. plastic flessen en flacons) wijzigt niet. De sorteerregels voor PMD vind je in de ophaalkalender. PMD wordt om de 2 weken huis aan huis opgehaald. Je mag PMD ook zelf naar het containerpark brengen, in een blauwe PMD-zak.