Home Nieuws Milieu Hou je GFT-container proper, gebruik een BioBag®

Hou je GFT-container proper, gebruik een BioBag®

Hou je GFT-container proper, gebruik een BioBag®

Vooral tijdens de zomerperiode zijn mensen op zoek naar een manier om hun GFT-container proper te houden. Er zijn al een aantal jaar biodegradeerbare zakjes op de markt. Tot nu toe werden deze zakjes geweigerd in de Arendonkse GFT-container, omdat niet elk merk composteerbaar is in de composteringsinstallatie van IOK Afvalbeheer.

Na testen in de composteringsinstallatie van Beerse/Merksplas kwam IOK Afvalbeheer tot de conclusie dat de BioBag® wel goed composteerbaar is. Deze zakjes worden vanaf nu toegelaten in de GFT-container. Om ze voor de ophalers herkenbaar te maken, werden ze gepersonaliseerd met het logo van IOK Afvalbeheer. Let op! Een GFT-container met zakjes erin wordt enkel geledigd als het BioBag®-zakjes met het logo van IOK Afvalbeheer zijn. GFT-containers met zakjes van een ander merk zullen nog steeds geweigerd worden.

De BioBag® zijn beschikbaar in 2 formaten:

• zakken van 10 liter (6,00 euro per rol van 50 zakken)

• zakken van 120 liter (6,00 euro per rol van 10 zakken)

Zowel de 10-liter zakjes als de 120-liter zakken zijn verkrijgbaar aan het onthaal van het gemeentehuis.

Het is natuurlijk niet verplicht om een zakje te gebruiken!

De zakken worden best op een droge en donkere plaats bewaard. Als je de BioBag® gebruikt, zet je best elke ophaling je GFT-container buiten, want na drie weken beginnen de zakken te composteren en krijg je te kampen met lekken.