Home Nieuws Ruimtelijke Ordening

Nieuws: Ruimtelijke Ordening

Zonnepanelen nog steeds zeer rendabel

Zonnepanelen nog steeds zeer rendabel

De groenestroomcertificaten zijn weggevallen en het prosumententarief werd ingevoerd. Daardoor kregen veel mensen het gevoel dat het plaatsen van zonnepanelen geen interessante investering meer is. Of dat het in ieder geval enorm lang duurt om ze terug te verdienen. Dat is echter een misvatting.

Lees meer

Zorgeloos verhuren via Sociaal Verhuurkantoor Noorderkempen

Een woning verhuren verloopt niet altijd van een leien dakje. Het beheer van je huurwoning slorpt vaak meer tijd en energie op dan je lief is. Als je dit liever niet meer zelf doet, kan je je pand ook verhuren via Sociaal Verhuurkantoor Noorderkempen. Het sociaal verhuurkantoor vraagt geen commissieloon, wel een billijke huurprijs.

Lees meer

Bescherm jezelf als verhuurder met een conformiteitsattest

Wie een woning of appartement verhuurt, is verplicht een plaatsbeschrijving op te maken. In de praktijk is het vooral de verhuurder die er belang bij heeft om een nauwkeurige plaatsbeschrijving op te maken. Zonder plaatsbeschrijving is het zeer moeilijk om op het einde van de huurovereenkomst aan te tonen in welke staat de woning was bij aanvang van het huurcontract. De plaatsbeschrijving is dus een belangrijk instrument ter bescherming van de eigendom van de verhuurder. Maar wist je dat je je huurwoning ook kan beschermen via een conformiteitsattest?

Lees meer

Premieoverzicht 2017

Premieoverzicht 2017

De laatste maanden was er veel te doen over het terugschroeven en al dan niet afschaffen van energiepremies. Voorlopig werd echter nog maar een beperkt aantal tegemoetkomingen geschrapt. Wel zijn een aantal premies verlaagd en werden sommige premies gekoppeld aan strengere eisen.

Lees meer

Dubbel glas verplicht in elke woning

Dubbel glas verplicht in elke woning

Onlangs besliste de Vlaamse Regering dat dubbel glas verplicht wordt in elke Vlaamse woning. De dubbelglasverplichting geldt enkel voor de gebouwschil (bv. living, keuken, slaapkamers) van een woning. Traphallen, garages, gangen … hoeven dus geen dubbel glas te hebben.

Lees meer