Home Nieuws Ruimtelijke Ordening

Nieuws: Ruimtelijke Ordening

Presentatie masterplan 'toekomstbeeld centrumgebied Arendonk'

Presentatie masterplan 'toekomstbeeld centrumgebied Arendonk'

Het gemeentebestuur van Arendonk wil samen met haar inwoners nadenken over het ruimtelijk toekomstbeeld van het centrum van de gemeente. Dat onderzoek zijn we gestart in juli 2017 met een workshop. Misschien was jij toen ook aanwezig op deze gezellige zaterdagochtend? Intussen heeft het gemeentebestuur samen met IOK een plan klaar dat we aan alle inwoners willen voorleggen. Daarom organiseren we op donderdagavond 29 maart een inspraakmoment van 19.00 uur tot 21.30 uur.

Lees meer

Zonnepanelen nog steeds zeer rendabel

Zonnepanelen nog steeds zeer rendabel

De groenestroomcertificaten zijn weggevallen en het prosumententarief werd ingevoerd. Daardoor kregen veel mensen het gevoel dat het plaatsen van zonnepanelen geen interessante investering meer is. Of dat het in ieder geval enorm lang duurt om ze terug te verdienen. Dat is echter een misvatting.

Lees meer

Zorgeloos verhuren via Sociaal Verhuurkantoor Noorderkempen

Een woning verhuren verloopt niet altijd van een leien dakje. Het beheer van je huurwoning slorpt vaak meer tijd en energie op dan je lief is. Als je dit liever niet meer zelf doet, kan je je pand ook verhuren via Sociaal Verhuurkantoor Noorderkempen. Het sociaal verhuurkantoor vraagt geen commissieloon, wel een billijke huurprijs.

Lees meer

Bescherm jezelf als verhuurder met een conformiteitsattest

Wie een woning of appartement verhuurt, is verplicht een plaatsbeschrijving op te maken. In de praktijk is het vooral de verhuurder die er belang bij heeft om een nauwkeurige plaatsbeschrijving op te maken. Zonder plaatsbeschrijving is het zeer moeilijk om op het einde van de huurovereenkomst aan te tonen in welke staat de woning was bij aanvang van het huurcontract. De plaatsbeschrijving is dus een belangrijk instrument ter bescherming van de eigendom van de verhuurder. Maar wist je dat je je huurwoning ook kan beschermen via een conformiteitsattest?

Lees meer