Home Nieuws Senioren Dag van de Senior 23.11.2017

Dag van de Senior 23.11.2017

Dag van de Senior 23.11.2017

Tijdens de Week van de Senior organiseert de seniorenraad opnieuw een dagvullend programma met in de voormiddag een boeiende lezing over 'Grootouder zijn in deze tijd'. Na de lunch gaan alle stoelen aan de kant om er een gezellige muziek- en dansnamiddag van te maken die opgeluisterd wordt door de Verroeste Snaar.

Lezing 'Grootouder zijn in deze tijd'
Het beeld van een oma die confituur maakt  in de keuken terwijl grootvader in zijn tuin werkt, is niet meer van deze tijd. In de 21ste eeuw zijn er duizenden manieren om grootouder te zijn. Grootouders van vandaag zijn niet meer te vatten in stereotypen. Wat betekent het om vandaag grootouder te zijn? Maar ondanks de verschillen hebben alle grootouders duidelijk iets gemeen. De relatie met hun kleinkinderen is niet minder belangrijk, integendeel. 

Terwijl de ouders de eindverantwoordelijkheid dragen voor de dagelijkse opvoeding van de kinderen, is misschien meer dan ooit een andere opdracht weggelegd voor grootvader en grootmoeder. Grootouders houden het familieweefsel intact, ze zorgen voor de overdracht van de familiegeschiedenis en ze staan borg voor het doorgeven van de familiecultuur.

Maar misschien ligt vandaag hun grootste opdracht mischien wel op een ander vlak. De grootste wonde van kinderen vandaag is dat - hoewel ze vaak alles ontvangen in deze materialistische samenleving - ze niet (h)erkend worden in hun spirituele dimensie. We hebben het hier niet over dogma of traditie in de oude vorm, maar wel de essentie van ziel tot ziel. Hoe geven we die dimensie door aan onze kleinkinderen? Wat is het legaat die we mogen en kunnen doorgeven aan de volgende generaties? Hoe doen we dit concreet in onze relatie met onze kleinkinderen?

Programma
09u45 onthaal
10u00 lezing 'Grootouder zijn in deze tijd' door VormingPlus
12u00 ouderwetse, gezellige, typisch Vlaamse lunch
13u30 muziek- en dansnamiddag met 'de Verroeste Snaar'
16u30 einde

Je betaalt hiervoor 15 euro. Er is korting voorzien voor houders van een vrijetijdspas.
Inschrijven kan tot 10 november 2017 bij de dienst vrije tijd.

Alle (jong) senioren zijn van harte welkom!