Home Nieuws Senioren Lezing: 'Ondeugend ouder worden'

Lezing: 'Ondeugend ouder worden'

Lezing: 'Ondeugend ouder worden'

Naar aanleiding van het boek 'Ondeugend ouder worden' is er nu ook de lezing. Die gaat uit van de misverstanden en clichés over de bevolkingsgroep met de zilveren haren.

Ouder worden is een bevrijding. Je ontwikkelt de kunst om het aardse bestaan blijmoedig en soms zelfs euforisch te beleven, en je komt in een levensfase terecht waarin plaats is voor een goed boek, poëzie en intense, rijke ervaringen. Elke rimpel heeft een verhaal, en je kan eindelijk naar de dingen kijken met een knipoog. Dat is de beleving van Zaki, zelf bijna 70.

Dinsdag 27 februari 2018 - 19.30 uur - Zaal De Wamp - gratis inkom

In deze vrolijke lezing vertrekt Zaki van de vooroordelen die bestaan over de latere leeftijd. Senioren worden meestal - onder andere door de media - als minderwaardig afgeschreven. Want jonger is zogezegd beter. Een karikatuur, natuurlijk. Eeuwenlang stond de hoge leeftijd voor verwezelijkingen, ervaring en wijsheid die respect verdienden.

Het is de tijd van de wondermooie levensherfst, waarin we meer presteren en beter tegen stress bestand zijn. We hebben meer geduld en genieten van de intense relaties met onze partners en kleinkinderen. We kunnen de deugniet in onszelf weer aan het woord laten. En problemen bestaan niet langer, of zijn in elk geval niet meer van belang. Eindelijk hebben we tijd voor kwaliteit. Het is een hoopgevend idee voor jongere mensen, oud zijn is iets prettigs om naar uit te kijken.

Graag vooraf je komst melden. Dat kan telefonisch op 014 67 16 14 of per mail naar bibliotheek@arendonk.be.

Organisatie
Seniorenraad i.s.m. Bibliotheek & VormingPlus Kempen