Home Nieuws Veiligheid en Noodplanning Hulp van de brandweer tijdens het wespenseizoen

Hulp van de brandweer tijdens het wespenseizoen

Hulp van de brandweer tijdens het wespenseizoen

De zomer komt eraan, rond deze tijd worden de wespen stilaan weer actief. Je hebt een wespennest en je wil het laten verdelgen door de brandweer? Hulpverleningszone Taxandria staat klaar om te helpen. Maar zij vragen tegelijk om alleen hinderlijke of echt gevaarlijke wespennesten te melden.

Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt? Dan is verdelging niet nodig. Wespen zijn nuttige dieren: ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen. De brandweer verdelgt enkel wespen, geen bijen of hommels. De brandweer staat ook niet in voor het verdelgen van eikenprocessierupsen.

Gebruik het e-loket
Voor alle niet-dringende interventies, zoals de aanvraag van wespenverdelging (ook melding stormschade en wateroverlast), kan je best het e-loket gebruiken via www.hvztaxandria.be. Lukt het niet via deze weg? Dan kan je de brandweer ook bereiken via de zonale dispatching op het nummer 014 42 22 22.

In Arendonk worden niet-dringende wespennesten normaal binnen de 2 dagen verdelgd. Als de brandweer aan het nest kan, hoef je niet thuis te zijn. Dringende nesten (mensen worden bedreigd, wespen in je woning of in een school, agressieve wespen …) kunnen gemeld worden via 014 42 22 22 en dan komt de brandweer zo snel mogelijk.

In de Hulpverleningszone Taxandria is de bestrijding van wespennesten gratis.

Meer info
www.hvztaxandria.be