Home Nieuws Veiligheid en Noodplanning Nieuwe ziekenwagen voor de dienst DGH

Nieuwe ziekenwagen voor de dienst DGH

Nieuwe ziekenwagen voor de dienst DGH

Je hebt het wellicht al gezien … sinds februari 2019 rijdt er een spiksplinternieuwe ziekenwagen door Arendonk en de omliggende gemeenten. Het nieuwe voertuig is voorzien van een groen/geel geblokte striping. Op termijn zullen alle ziekenwagens voor dringend ziekenvervoer er zo uitzien. Ook de kledij van de ambulanciers werd aangepast aan de nieuwe wetgeving rond dringende geneeskundige hulpverlening voor veiligheid en zichtbaarheid.

De nieuwe ziekenwagen is op maat gemaakt voor onze dienst dringende geneeskundige hulpverlening (DGH) en is onder andere uitgerust met een comfortabele zweeftafel waarop de brancard geplaatst wordt. Er wordt ook gewerkt met een aangepast GPS-systeem, waarbij het hulpcentrum 112 meteen het interventieadres doorstuurt naar de GPS. De medewerkers van de dienst DGH moeten het adres dus maar aanklikken en ze kunnen vertrekken.

De wagen waarmee de dienst DGH tot februari rondreed, is zeker niet afgeschreven. De wagen is nog helemaal in orde volgens de voorgeschreven normen en fungeert nu als reservewagen. Ook bij oefenmomenten wordt de oude wagen gebruikt.

De dienst DGH bestaat uit 5 beroepskrachten en een 40-tal vrijwilligers die allemaal een degelijke opleiding achter de rug hebben en een gezonde dosis ervaring hebben. Omdat de dienst DGH 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 paraat staat, kunnen ze zeker nog een aantal gemotiveerde vrijwilligers gebruiken. Heb je dus interesse om een opleiding tot ambulancier te volgen, of ben je al ambulancier of (urgentie)verpleegkundige, stuur dan zeker een mailtje naar tim.willekens@arendonk.be. Je kan ook een kijkje nemen op https://www.campusvesta.be/opleidingen/hulpverlener---ambulancier.html.