Home Nieuws Veiligheid en Noodplanning Teeltschade door droogte

Teeltschade door droogte

Teeltschade door droogte

De aanhoudende droogte van de afgelopen weken laat ook zijn sporen na op verschillende landbouwpercelen in Arendonk. Daarom wordt geprobeerd de gemeentelijke schadecommissie bijeen te roepen zodat de geleden schade vastgesteld kan worden.

Deze vaststellingen zijn van belang om de uitzonderlijke beroepsverliezen af te trekken overeenkomstig de fiscale barema’s. Maar ook als stavend document bij een tegemoetkoming vanwege het rampenfonds wanneer de overheid de extreme weersomstandigheden erkent als algemene ramp.

Opgelet! De droogte is momenteel nog niet erkend als ramp. Er is dus geen zekerheid dat het rampenfonds tussenkomt. Vanaf het moment dat de droogte erkend wordt als ramp, kan het schadedossier starten.

Wij vragen landbouwers echter om nu al een aanvraag in te dienen bij de gemeentelijke noodambtenaar, door de noodzakelijke gegevens in te vullen op de voorzijde van het officiële schattingsverslag. Dit document kan je hieronder downloaden.

Ook de verzamelaanvraag en de fotoplannen zijn noodzakelijk om een efficiënte rondgang te kunnen organiseren.

Aanvragen moeten om in aanmerking te komen voor behandeling ingediend zijn uiterlijk op maandag 20 augustus 2018.

Als er landbouwers zijn die hun gewassen moeten oogsten vóór 28 augustus, vragen wij om ons hiervan op de hoogte te brengen.