Home Nieuws Veiligheid en Noodplanning Word verwittigd bij een noodsituatie: schrijf nu in bij BE-Alert!

Word verwittigd bij een noodsituatie: schrijf nu in bij BE-Alert!

Word verwittigd bij een noodsituatie: schrijf nu in bij BE-Alert!

BE-Alert is een nieuw alarmeringssysteem om de bevolking die rechtstreeks bij een noodsituatie betrokken is snel te verwittigen en duidelijk te informeren. De overheid kan je dan alarmeren via een ingesproken boodschap op je vaste of mobiele telefoon, een sms op uw mobiele telefoon, een e-mail of fax.

Wilt u deze verwittiging gratis ontvangen?

Schrijf dan nu in! Surf naar www.be-alert.be, vul uw gegevens in en kies hoe u verwittigd wilt worden! Een snelle alarmering is immers cruciaal in heel wat noodsituaties. BE-Alert is een project van de FOD Binnenlandse Zaken.

Goed om te weten:

  • Contactgegevens die in de Witte Gids staan, zijn door de FOD Binnenlandse Zaken al opgenomen in het systeem. Je kan deze gegevens controleren en aanvullen via www.be-alert.be.
  • Indien je gegevens wijzigen, kan je dit steeds aanpassen via www.be-alert.be.
  • Je gegevens worden enkel gebruikt voor alarmering in geval van een noodsituatie. Indien je in de toekomst via deze weg ook andere belangrijke informatie van de gemeente wilt ontvangen, moet je tijdens je inschrijving deze optie expliciet aanvinken. Je gegevens worden in geen geval gebruikt voor commerciële of politieke doeleinden.