Home Nieuws Verkeer

Nieuws: Verkeer

Beleef de overgang naar 2019 zonder zorgen!

Beleef de overgang naar 2019 zonder zorgen!

Dankzij de steun van het gemeentebestuur van Arendonk kan je dit jaar opnieuw gratis gebruikmaken van alle feestbussen tijdens oudejaarsnacht en op nieuwjaarsdag. De buschauffeurs op de lijnen 430 (Arendonk-Turnhout) en 390 (Arendonk-Retie-Dessel-Mol) brengen je veilig naar je feestje en weer naar huis.

Lees meer

Snelheidscontroles december 2018

Snelheidscontroles december 2018

Ook in december controleren we je snelheid. Hieronder vind je een overzicht.

Lees meer

Parking Bemdhal 3 dagen niet bereikbaar

Parking Bemdhal 3 dagen niet bereikbaar

De vijfde en laatste fase van de weg- en rioleringswerken in Torenstraat, Diepenbeemd en Gildestraat start op maandag 3 december 2018. Aannemer Mols nv moet daarvoor van maandag 3 tot en met woensdag 5 december 2018 het kruispunt Gildestraat/Diepenbeemd volledig afsluiten voor het verkeer. De openbare parking van de Bemdhal kan die 3 dagen niet worden gebruikt.

Afhankelijk van de weeromstandigheden kan dat eventueel enkele dagen worden opgeschoven.

Lees meer

10 op 10 fietsen

10 op 10 fietsen

Bij buitenschoolse activiteiten gaan de scholen vaak met de fiets op pad, maar niet elke fiets is altijd in orde en niet elk kind heeft altijd een eigen fiets beschikbaar. Daarom stelt het gemeentebestuur, met de steun van de provincie Antwerpen, gratis leenfietsen ter beschikking. De eerste 7 fietsen werden begin dit jaar verdeeld over de basisscholen die het deellabel al jaren succesvol hebben behaald: de gemeentelijke basisscholen Sint-Jan en Voorheide en basisschool Sint-Clara. Omdat ze hun werk zo goed verderzetten, krijgen ze nu een tweede lading van 7 fietsen.

Lees meer

Kruispunt Nieuwedijk/Broekstraat afgesloten

Kruispunt Nieuwedijk/Broekstraat afgesloten

De weg- en rioleringswerken in Broekstraat vatten een volgende fase aan. Aannemer Huijbregts Infra neemt vanaf maandag 1 oktober 2018 ook het kruispunt Nieuwedijk/Broekstraat onder handen. Het doorgaand gemotoriseerd verkeer kan er dan niet meer passeren.

Lees meer

Afsluiting Gildestraat en kruispunt Koeistraat-Gildestraat

Afsluiting Gildestraat en kruispunt Koeistraat-Gildestraat

De tweede fase van de weg- en rioleringswerken in Torenstraat, Diepenbeemd en Gildestraat start op maandag 24 september. Aannemer Mols nv moet hiervoor het kruispunt Koeistraat/Gildestraat volledig afsluiten voor het gemotoriseerd verkeer. De wegwerkzaamheden van de derde fase vangen echter ook eerder aan en dit al op maandag 17 september, veertien dagen vroeger dan gepland. Zo kunnen de nutsmaatschappijen daar de leidingen verdiepen. De Gildestraat moet hiervoor worden afgesloten voor het doorgaand verkeer. Bemdhal en bijhorende openbare parking blijven bereikbaar langs De Valken - Torenstraat – Diepenbeemd.

Lees meer

Werkzaamheden in Broekstraat

Werkzaamheden in Broekstraat

Vanaf maandag 11 juni 2018 gaat aannemer Verbraeken Infra nv in opdracht van Eandis verschillende nutsleidingen verplaatsen en ondergronds brengen in Broekstraat. Om die werken te kunnen uitvoeren is er naargelang het traject enkel plaatselijk verkeer toegelaten, wordt beurtelings verkeer ingesteld of worden er omleidingen ingelegd. Meer info over deze verkeersmaatregelen is te vinden bij downloads.

Lees meer

Arendonk brengt hinder in kaart

Arendonk brengt hinder in kaart

Wil je op de hoogte blijven van werkzaamheden in je buurt of weten waar en wanneer nutsmaatschappijen aan de slag gaan? Voortaan is het mogelijk om dit te raadplegen op een overzichtelijke kaart, via de kaarttoepassing “hinder in kaart” op GEOPUNT. Deze website kan je beschouwen als een heel uitgebreide Vlaamse kaartendienst. Door HIER te klikken kan je specifiek de kaart van Arendonk raadplegen. Alle informatie over werken of manifestaties op het openbaar domein wordt er zoveel mogelijk weergegeven.

Lees meer

Meldpunt gebreken aan wegen en fietspaden

Meldpunt gebreken aan wegen en fietspaden

Via het Meldpunt Wegen van het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid kan je gebreken aan de weginfrastructuur melden. Het knelpunt melden gebeurt in 4 stappen. Je melding wordt finaal in dossiervorm bezorgd aan de bevoegde wegbeheerders. Dit is de gemeente Arendonk in het geval van gemeentewegen, het Vlaams Gewest als je melding over een gewestweg handelt.

Let wel op :

Meldingen van gebreken op en rond fietspaden gebeuren via een apart meldpunt, het Meldpunt Fietspaden.

Melden van defecte straatlampen

Melden van defecte straatlampen

Een goede straatverlichting draagt bij tot de verkeersveiligheid én het veiligheidsgevoel in de buurt. Buurtbewoners zien meestal als eerste wanneer een lamp stuk is. Het melden van defecten aan straatverlichting kan je rechtstreeks melden bij Eandis via https://straatlampen.eandis.be.

Lees meer