Home Nieuws Verkeer

Nieuws: Verkeer

Verkeersmaatregelen werkzaamheden Broekstraat

Verkeersmaatregelen werkzaamheden Broekstraat

De weg- en rioleringswerken in Broekstraat starten op maandag 20 augustus 2018. Aannemer Huijbregts Infra zal in de eerste fase het traject gelegen tussen Akkerstraat en Nieuwedijk onder handen nemen.

Lees meer

Verkeersmaatregelen werkzaamheden Torenstraat

Verkeersmaatregelen werkzaamheden Torenstraat

De weg- en rioleringswerken in Torenstraat, Diepenbeemd en Gildestraat starten op maandag 30 juli 2018. Aannemer Mols nv zal in de eerste fase het oudste deel van Torenstraat (tussen Koeistraat en Diepenbeemd) volledig vernieuwen.

Lees meer

Snelheidscontroles zomervakantie 2018

Snelheidscontroles zomervakantie 2018

Ook in juli en augustus controleren we je snelheid. Hieronder vind je een overzicht.

Lees meer

Mobiele vrachtwagensluizen

Mobiele vrachtwagensluizen

In het kader van het verhogen van de verkeersveiligheid werden deze week mobiele vrachtwagensluizen geplaatst in Arendonk. De eerste sluis werd geplaatst op Hertevelden ter hoogte van bushalte Berendonk. Aan het Sint-Claracollege in de Kloosterbaan werd de tweede sluis geplaatst. Bedoeling hiervan is om het verbod op zwaar vervoer meer systematisch te kunnen controleren en zo het doorgaand zwaar vervoer te weren uit de dorpskern.

Lees meer

Werkzaamheden in Broekstraat

Werkzaamheden in Broekstraat

Vanaf maandag 11 juni 2018 gaat aannemer Verbraeken Infra nv in opdracht van Eandis verschillende nutsleidingen verplaatsen en ondergronds brengen in Broekstraat. Om die werken te kunnen uitvoeren is er naargelang het traject enkel plaatselijk verkeer toegelaten, wordt beurtelings verkeer ingesteld of worden er omleidingen ingelegd. Meer info over deze verkeersmaatregelen is te vinden bij downloads.

Lees meer

10 op 10 fietsen

10 op 10 fietsen

Bij buitenschoolse activiteiten gaan de scholen vaak met de fiets op pad, maar niet elke fiets is altijd in orde en niet elk kind heeft altijd een eigen fiets beschikbaar. Daarom stelt het gemeentebestuur, met de steun van de provincie Antwerpen, gratis leenfietsen ter beschikking. Dinsdag 30 januari werden de eerste 7 fietsen verdeeld over de 3 basisscholen die dankzij hun verkeersbeleid al 10/10-labels gehaald hebben.

Lees meer

Controle op verbod zwaar vervoer

Controle op verbod zwaar vervoer

De politiezone Kempen Noord-Oost doet regelmatig controle op de naleving van de tonnagebeperkingen. De resultaten vind je hieronder.

Lees meer

Snelheidsmetingen voertuigen

Snelheidsmetingen voertuigen

Het aanpakken van overdreven snelheid is voor het gemeentebestuur een prioriteit. Daarom worden snelheidsinformatieborden afwisselend geplaatst op verschillende locaties in onze gemeente. De borden werken op zonne-energie. Er werd al gemeten in Akkerstraat, Berendonk, De Lusthoven, Hoge Mauw, Hoendergaarsen, Hovestraat, Kerkstraat, Leeuwerfstraat, Middelvelden, Moerenstraat, Wampenberg en Wezenstraat.

Lees meer

Arendonk brengt hinder in kaart

Arendonk brengt hinder in kaart

Wil je op de hoogte blijven van werkzaamheden in je buurt of weten waar en wanneer nutsmaatschappijen aan de slag gaan? Voortaan is het mogelijk om dit te raadplegen op een overzichtelijke kaart, via de kaarttoepassing “hinder in kaart” op GEOPUNT. Deze website kan je beschouwen als een heel uitgebreide Vlaamse kaartendienst. Door HIER te klikken kan je specifiek de kaart van Arendonk raadplegen. Alle informatie over werken of manifestaties op het openbaar domein wordt er zoveel mogelijk weergegeven.

Lees meer

Meldpunt gebreken aan wegen en fietspaden

Meldpunt gebreken aan wegen en fietspaden

Via het Meldpunt Wegen van het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid kan je gebreken aan de weginfrastructuur melden. Het knelpunt melden gebeurt in 4 stappen. Je melding wordt finaal in dossiervorm bezorgd aan de bevoegde wegbeheerders. Dit is de gemeente Arendonk in het geval van gemeentewegen, het Vlaams Gewest als je melding over een gewestweg handelt.

Let wel op :

Meldingen van gebreken op en rond fietspaden gebeuren via een apart meldpunt, het Meldpunt Fietspaden.