Home Nieuws Verkeer Fietsstraat Vrijheid en Schoolstraat

Fietsstraat Vrijheid en Schoolstraat

Fietsstraat Vrijheid en Schoolstraat

Het gemeentebestuur besliste onlangs om van Vrijheid en Schoolstraat een fietsstraat te maken. Op dinsdag 27 augustus 2019 worden de nodige verkeersborden en thermoplastmarkeringen voor een fietsstraat aangebracht in Vrijheid en Schoolstraat. Daarvoor worden Vrijheid en Schoolstraat die dag afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer.

In fietsstraten mogen fietsers de volledige breedte van de rijbaan gebruiken voor zover die opengesteld is in hun rijrichting. Motorvoertuigen hebben er toegang in, maar zij mogen fietsers niet inhalen. De maximale snelheid in een fietsstraat bedraagt 30 kilometer per uur.

Op dinsdag 27 augustus 2019 worden de nodige verkeersborden en thermoplastmarkeringen voor een fietsstraat aangebracht in Vrijheid en Schoolstraat.

Om de thermoplast op het wegdek te kunnen aanbrengen, moeten Vrijheid en Schoolstraat worden afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Op bepaalde gedeelten zal ook een parkeerverbod gelden. Dit brengt wat verkeershinder met zich mee. Daarom wordt voor het doorgaand verkeer en de bussen van De Lijn een grote omleiding ingesteld. Deze omleiding zal te vergelijken zijn met die tijdens de jaarmarkt.

Voetgangers, fietsers en rolstoelgebruikers zullen Vrijheid en Schoolstraat wel steeds kunnen gebruiken. Fietsers moeten mogelijk op bepaalde plaatsen wel afstappen en de stoep gebruiken.

De werkzaamheden starten om 8.00 uur en duren maximaal tot 17.00 uur. Telkens op een weggedeelte de thermoplast werd aangebracht en uitgehard is, zal dit worden vrijgegeven. Er wordt gestart ter hoogte van het kruispunt met Begijnhof en Wezenstraat (Delhaize).

Om de bereikbaarheid van de voertuiggarages en bevoorradingen van de winkels in Vrijheid en Schoolstraat te garanderen, wordt voor de bewoners en leveranciers de enkelrichting tijdelijk opgeheven. Gelet op de beperkte rijbaanbreedte vragen wij wel de nodige aandacht te hebben en beleefdheid op te brengen als voertuigen elkaar zouden kruisen.

Op dinsdag 27 augustus is het ook papier-, gft- en pmd-ophaling. IOK Afvalbeer zal deze inzameling in Vrijheid en Schoolstraat uitvoeren vóór de eerste markering op het wegdek wordt aangebracht. Blauwe zakken, groene en gele containers moeten er dus zeker vóór 6.30 uur op de stoep staan.

Alvast bedankt voor het begrip.