Home Nieuws Verkeer Kruispunt Vrijheid-Schoolstraat-De Maaskens 3 dagen afgesloten

Kruispunt Vrijheid-Schoolstraat-De Maaskens 3 dagen afgesloten

Kruispunt Vrijheid-Schoolstraat-De Maaskens 3 dagen afgesloten

Op maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 april 2018 worden op het kruispunt Vrijheid-Schoolstraat-De Maaskens de steeds verzakkende kleiklinkers vervangen door een duurzamere asfaltverharding. Tijdens deze 3 dagen is het kruispunt volledig afgesloten.

De gemeente Arendonk is onlangs wegbeheerder geworden van Vrijheid, dit is dus geen gewestweg meer.

Van deze gelegenheid heeft het gemeentebestuur gebruikgemaakt om dan ook de koe bij de horens te vatten om de steeds opnieuw verzakkende kleiklinkers op het kruispunt Vrijheid met Schoolstraat en De Maaskens uit te breken en te vervangen door een duurzamere asfaltverharding.

De firma Hoogmartens Wegenbouw nv uit Opglabbeek is momenteel bezig met onderhoudswerken aan verschillende wegen. Hun opdracht werd recent uitgebreid met de asfalteringswerken op het kruispunt Vrijheid-Schoolstraat-De Maaskens.

Door de zeer korte tijdspanne waarin de beslissing werd genomen om het kruispunt te asfalteren, was het niet meer mogelijk deze werken uit te voeren tijdens de paasvakantie. De werken staan nu gepland op maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 april 2018.

Het kruispunt zal deze 3 dagen volledig afgesloten zijn (2 dagen uitbraak - 1 dag asfalteringswerken).

Dit zal heel wat verkeershinder veroorzaken en er wordt een grote omleiding ingesteld voor het verkeer en bussen van De Lijn. Deze omleiding zal te vergelijken zijn met deze die jaarlijks wordt ingesteld tijdens de jaarmarkt.

De voetpaden in Vrijheid blijven wel steeds beschikbaar voor de zachte weggebruiker. Fietsers moeten afstappen en kunnen zo de stoep gebruiken.

Om de bereikbaarheid van de voertuiggarages en bevoorradingen van de winkels in Vrijheid en Schoolstraat te garanderen, wordt voor de bewoners en leveranciers de enkelrichting er tijdelijk (voor die 3 dagen) opgeheven. Gelet op de beperkte rijbaanbreedte vragen wij wel de nodige aandacht te hebben en beleefdheid op te brengen als voertuigen elkaar zouden kruisen.

Het gemeentebestuur dankt alvast iedereen voor het begrip.

Wist je trouwens je werkzaamheden in Arendonk kan raadplegen op een overzichtelijke kaart, via de kaarttoepassing “hinder in kaart” op Geopunt.
Door hier te klikken kan je specifiek de kaart van Arendonk raadplegen.
Alle informatie over werken of manifestaties op het openbaar domein wordt er zo veel mogelijk weergegeven.