Home Nieuws Verkeer Mobiliteitspunt Kempen biedt informatie en advies over vervoer op maat

Mobiliteitspunt Kempen biedt informatie en advies over vervoer op maat

Mobiliteitspunt Kempen biedt informatie en advies over vervoer op maat

Personen uit de Kempen kunnen op 'Mobiliteitspunt Kempen’ terecht voor informatie en advies over aangepast vervoer. Mobiliteitspunt Kempen maakt personen met een mobiliteitsbeperking wegwijs in het aanbod van aangepast vervoer in eigen streek en verstrekt informatie over de meest geschikte vervoerder(s).

Daarnaast wordt ook informatie verstrekt over allerlei vragen zoals hoe een parkeerkaart voor personen met een handicap aanvragen, hoe een belbus gebruiken, hoe een dienstregeling interpreteren.

Voor een concrete vervoersvraag op een bepaalde dag en uur zoals een bezoek aan familie of vrienden, het bijwonen van een voorstelling of sportactiviteit, marktbezoek … wordt uitgezocht wat de best mogelijke vervoerder is in deze specifieke situatie.

Over die vervoersdienst wordt informatie gegeven en vervolgens doorverwezen. Er wordt samengewerkt met vervoersaanbieders zoals De Lijn, de mindermobielencentrales, de diensten aangepast vervoer, mutualiteiten en private taxibedrijven.

Voor wie?

Woont u in Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Lille, Meerhout, Merksplas, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Turnhout, Vorselaar, Vosselaar of Westerlo? Heeft u door een handicap, ziekte of ouderdom problemen om vervoer te vinden? Neem dan contact op met Mobiliteitspunt Kempen: T 014 58 55 75 of E mobiliteitspuntkempen@iok.be.

Tijdens het contact met de medewerker kan u vertellen welke vervoersvraag u heeft en toelichten welke mogelijkheden of beperkingen dit met zich mee brengt. De medewerker zoekt voor u uit welke oplossing er kan zijn voor uw vervoersvraag.

Proefproject

Tijdens de werking krijgt het Mobiliteitspunt Kempen een volledig zicht op het aanbod van aangepast en toegankelijk vervoer in het arrondissement Turnhout en een goed beeld van de knelpunten en blinde vlekken. Deze waardevolle bevindingen worden aan de overheid bezorgd. Zo kunnen de ervaringen in de Kempen bijdragen tot het verbeteren van het aangepast en toegankelijk vervoer in Vlaanderen.