Home Nieuws Verkeer Oudejaarsnachtbiljet De Lijn gaat digitaal

Oudejaarsnachtbiljet De Lijn gaat digitaal

Oudejaarsnachtbiljet De Lijn gaat digitaal

Dankzij de steun van het gemeentebestuur kan je ook dit jaar gratis gebruik maken van alle feestbussen op oudejaarsavond. De buschauffeurs op de lijnen 430 (Arendonk-Turnhout) en 390 (Arendonk-Retie-Dessel-Mol) brengen je veilig naar je feestje en weer naar huis.

Let op! Het gratis oudejaarsnachtbiljet wordt vanaf dit jaar enkel nog via sms uitgereikt. Je kan dus geen papieren biljet meer afhalen in het gemeentehuis, de bibliotheek of het jeugdhuis.

Voor het digitaal ticket moeten inwoners van Arendonk zich op voorhand registreren via een speciaal hiervoor ontwikkeld online-platform van De Lijn. Daar geraak je rechtstreeks op door hier te klikken.

Cruciaal hierbij is dat alle velden worden ingevuld en dat het gsm-nummer dat hier wordt geregistreerd ook hetzelfde gsm-nummer is dat bij het verzenden van het sms-bericht tijdens Oudejaarsnacht of op Nieuwjaarsdag wordt gebruikt.

Per gsm-nummer kunnen 4 sms-tickets worden aangevraagd. Je kan dus maximum 4 Arendonkse gezinsleden registreren op 1 gsm-nummer. Dat hoeft niet tegelijk te gebeuren. Later toevoegen is ook mogelijk. De enige voorwaarde is dat alle registraties gebeuren in de periode van 1 tot en met 30 december 2017. Belangrijk is wel dat iedereen alle verplaatsingen samen maakt, elke reiziger moet namelijk over een geldig vervoerbewijs beschikken.

Na registratie krijg je een e-mail van De Lijn met de instructies voor de activatie van jouw sms oudejaarsticket. Het sms-ticket is geldig van 31 december 2017 om 18.00 uur tot 1 januari 2018 om 23.59 uur. Je mag binnen de geldigheidsperiode zo veel verplaatsingen maken als je wil. Je activeert je ticket door EVENT te sturen naar 4884 voor je op de bus of tram stapt. Per sms-ticket wordt er wel een kost van 0,15 euro aangerekend door je provider.

Wie al een abonnement heeft van De Lijn moet zich uiteraard niet registreren voor een oudejaarsnachtbiljet. Die mogen sowieso gratis op de feestbussen en -trams.

Het gemeentebestuur wenst je alvast een bruisende feestnacht en veilige verplaatsingen.

Dienstregelingen Arendonk zijn raadpleegbaar via downloads.

Meer info
www.delijn.be/oudjaar