Home Nieuws Verkeer Start werken E34 tussen Oud-Turnhout en grens Nederland richting Antwerpen

Start werken E34 tussen Oud-Turnhout en grens Nederland richting Antwerpen

Start werken E34 tussen Oud-Turnhout en grens Nederland richting Antwerpen

Maandag 12 augustus 2019 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op de E34 met de vernieuwing van de rijstroken richting Antwerpen in Oud-Turnhout en in de zone vanaf het kanaal Dessel-Schoten tot aan de Nederlandse grens (grondgebied Mol-Postel). Het verkeer rijdt er vanaf vrijdag 9 augustus over 2 versmalde rijstroken in elke richting, op één zijde van de snelweg.

In juli startte AWV al met de voorbereidende werken om dit structureel onderhoud mogelijk te maken. Ondertussen zijn er doorsteken gemaakt in de middenberm, zijn er tijdelijke pechhavens aangelegd langs de weg en is er tijdelijke markering aangebracht.

Het effectieve onderhoud start maandag 12 augustus. In de eerste fase pakt AWV de rijstroken richting Antwerpen aan. De bestaande wegopbouw wordt volledig opgebroken en vervangen door een nieuwe rijweg in asfalt. Het verkeer op de E34 kan steeds in beide richtingen blijven rijden. Ter hoogte van de werken rijdt het verkeer over 2 versmalde rijstroken in elke richting, op één zijde van de snelweg. Autoverkeer richting Antwerpen wordt vanaf vrijdag 9 augsutus via een doorsteek in de middenberm naar de andere kant geloodst. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Door de werken zijn richting Antwerpen zowel de oprit als de afrit Oud-Turnhout tijdelijk afgesloten, richting Nederland is enkel de oprit afgesloten. De afrit voor het verkeer dat richting Nederland rijdt, blijft wel open in deze fase. Het verkeer volgt een omleiding via de naastliggende op- en afritten: op- en afrit Turnhout-centrum (24) of op- en afrit Retie (26). Zone Arendonk Industrie is bereikbaar via op- en afrit Retie (26) en N118. De snelwegparking in Postel richting Antwerpen is vanaf begin augustus tot einde werken afgesloten.

De werken in de rijrichting Antwerpen duren tot midden september. Daarna verplaatsen de werken naar de andere kant van de snelweg, voor de vernieuwing van de rijstroken richting Nederland. De werken op de E34 maken deel uit van een meerjarenproject waarbij AWV op termijn het hele wegdek van Ranst tot de Nederlandse grens (48 kilometer) in beide richtingen vernieuwt.

Meer info
De meest actuele info is steeds beschikbaar via de website www.wegenenverkeer.be/werkenE34. Geïnteresseerden kunnen zich via de site ook abonneren op een digitale nieuwsbrief van AWV over de werken.

 

Afbeelding: © AWV