Home Nieuws Vrije tijd

Nieuws: Vrije tijd

Garageverkoop 2020

Garageverkoop 2020

Tijd op om te ruimen! Of ga je liever op zoek naar verborgen schatten? De garageverkoop gaat dit jaar door op 25 en 26 april 2020, telkens van 8.00 uur tot 17.00 uur.

Lees meer

Schrijf je in voor de Teljoorlekkersdag

Schrijf je in voor de Teljoorlekkersdag

Ook dit jaar geeft de Teljoorlekkersdag het startschot voor de zomer. Op zondag 21 juni 2020 van 13.00 uur tot 19.00 uur maakt het verkeersvrije centrum van Arendonk plaats voor een gezinsnamiddag met animatie en talent van eigen bodem.

Je kan je inschrijven voor de terrassen van de verenigingen, de arts & crafts markt met vrijetijdskunst en artistieke ambachten, een eetkraampje of een optreden op het podium.

Lees meer

Buurtbudget

Buurtbudget

Het beeld van vroeger waar buren samenkomen op straat, een stoel aan de voorgevel … is jammer genoeg niet meer zo vanzelfsprekend. Om buren opnieuw samen te brengen, liep er in Arendonk in 2018 en 2019 een gloednieuw buurtproject: het buurtbudget. Maar wat is dat?

Lees meer

Evenementen: wat verandert er op 1 januari 2020?

Evenementen: wat verandert er op 1 januari 2020?

Wil je na 1 januari 2020 een evenement organiseren? Hou er dan rekening mee dat het gebruik van wegwerpbekertjes, blikjes of petflesjes op evenementen verboden is. Vanaf 2020 kan je ook het gebruik van muziek op je evenement op één centrale plaats regelen.

Lees meer

Vrijetijdskaart

Vrijetijdskaart

Op zoek naar een leuke vrijetijdsbesteding in onze gemeente? Op de vrijetijdskaart vind je een overzicht van alle Arendonkse verenigingen.

Lees meer

Gratis vrijwilligersverzekering

Gratis vrijwilligersverzekering

Het engagement van de vele vrijwilligers aan een warme en solidaire Vlaamse samenleving is van onschatbare waarde. Om waardering uit te drukken voor dat vrijwillig engagement, zorgt de Vlaamse Overheid voor een gratis verzekering voor vrijwilligers. Heel wat feitelijke verenigingen, startende vzw’s en vzw’s zonder personeel kunnen jaarlijks tot 1 000 vrijwilligersuren gratis verzekeren.

Lees meer

Vrijetijdspas

Vrijetijdspas

Hou je van sporten? Lees je graag? Of ga je liever naar een optreden?

Iedereen heeft recht op een leuke vrijetijdsinvulling, maar voor mensen met een laag inkomen zijn deze activiteiten vaak te duur. Via een vrijetijdspas willen wij mensen met een beperkt budget de kans geven om toch te kunnen deelnemen aan het vrijetijdsaanbod!

Lees meer