Home Nieuws Welzijn en gezondheid Arendonk doet mee aan de Vlaamse 10 000-stappenclash

Arendonk doet mee aan de Vlaamse 10 000-stappenclash

Arendonk doet mee aan de Vlaamse 10 000-stappenclash

Van 1 t.e.m. 31 mei 2018 nemen wij het al stappend op tegen de inwoners van meer dan 100 Vlaamse gemeenten en steden. Stap jij onze gemeente mee naar de overwinning?

Wil je meer bewegen? Dat kan heel eenvoudig: met 10 000 stappen per dag (of 8 000 voor 65-plussers) beweeg je al voldoende voor een goede gezondheid. Lijkt 10 000 stappen onhaalbaar? Geen paniek, elke stap meer is een overwinning op zich! Elke stap telt!

Gezonde gemeente Arendonk wil je graag helpen!
Van 1 t.e.m. 31 mei 2018 nemen wij het al stappend op tegen de inwoners van meer dan 100 Vlaamse gemeenten en steden. Alle deelnemende steden en gemeenten worden naargelang het aantal inwoners ingedeeld in een categorie. Op die manier maakt elke gemeente, groot of klein, een eerlijke kans.

Stap jij onze gemeente mee naar de overwinning? Registreer je dan nu al gratis op www.10000stappen.be en sluit je aan bij de groep ‘Arendonk’.

Welke mogelijkheden zijn er om mijn stappen te tellen?

  • Klassieke stappentellers
    Klassieke stappentellers van goede kwaliteit zijn de meest accurate en nauwkeurige toestellen voor het meten van stappen. Ze zijn minder goed voor het bepalen van afstand. Bij de gemeentelijke sportdienst kan je nog stappentellers aankopen.
  • Activity tracker/sporthorloge
    De betrouwbaarheid van de meeste activity trackers of sporthorloges is voldoende. Sommige trackers hebben geen display. Naar motivatie toe raden wij een display aan, zodat je voortdurend het aantal stappen kan opvolgen zonder het openen van een app.
  • App op je smartphone
    De bewegingsdetector in de smartphone registreert jouw bewegingen.

Meer info over de verschillende soorten stappentellers en heel wat voorbeelden vind je op www.10000stappen.be.

Download de 10 000-stappenapp! Deze registreert de stappen automatisch voor de clash!

Stappen maar!

Meer info
www.10000stappen.be
www.facebook.com/arendonkgezondegemeente
www.facebook.com/gezondlevenVL