Home Nieuws Welzijn en gezondheid Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Na het overdonderende succes van de vorige jaren, slaan De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker weer de handen in elkaar voor een nieuwe ‘Tournée Minérale’. De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, 28 dagen ‘nee’ te zeggen tegen alcohol.

Alcohol: geen onschuldig product
Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s aan verbonden. Alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen.

Op je gezondheid
Schrijf je dus in en drink een maand lang geen alcohol. Je lichaam krijgt zo de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. Daar zijn voordelen aan verbonden: sommige mensen slapen beter, anderen hebben meer energie, je werkt ermee aan een gezonder gewicht … Veel deelnemers voelen zich gewoon beter in hun vel.

Februari zonder alcohol
Februari wordt opnieuw de alcoholvrije maand. En wat voor één! Surf naar www.tourneeminerale.be en daag vrienden uit, ga naar een Tournée Minérale-evenement (of laat weten dat je er zelf één organiseert) of ontdek heerlijke recepten.

Ga de uitdaging aan! Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren.

Schrijf je in en sluit aan bij het team van Arendonk!