Home Nieuws Welzijn en gezondheid Word buddy voor mensen in kansarmoede

Word buddy voor mensen in kansarmoede

Je wil graag je talenten ontwikkelen en mee kansarmoede duurzaam bestrijden, je bent leergierig en laat je niet weerhouden door een tegenslag, word dan buddy en maak mee het verschil!

Als buddy ga je op stap met iemand die door omstandigheden niet meer gelooft in een betere toekomst. Jullie spreken als duo regelmatig af om samen iets te doen (een goede babbel, wandelen, koken …). Door jouw aanwezigheid en ondersteuning krijgt jouw buddy opnieuw vertrouwen in zichzelf en de toekomst en kan hierdoor de regie van zijn/haar leven weer in eigen handen nemen.

Buddy zijn kan je leren! Een intensieve opleiding en interactieve workshops geven je inzicht in kansarmoede en empowerment. Je oefent de juiste basishouding om als buddy verbinding te maken met deze wereld. Je wordt meester in empowerment. Je wordt hierdoor ook een veerkrachtiger collega, partner, ouder.

Je staat er ook niet alleen voor! Onze ArmenTeKort Buddy Community betekent veel voor ons en kan ook veel betekenen voor jou. Via regelmatige opvolging, driemaandelijkse intervisies en uitdiepende masterclasses bieden we jou structurele ondersteuning in je traject als buddy.

Heb je interesse om mee te werken, kom dan op dinsdag 2 april om 19.00 uur naar onze informatieavond in het Sint-Claracollege, Kloosterbaan 5, of op dinsdag 9 april in Gemeentecentrum Den Dries in Retie. In deze infosessies hoor je alles over de opleiding en het buddytraject en vertellen buddy’s over hun persoonlijke ervaringen. Je kan hiervoor inschrijven via www.armentekort.be/buddy.

Meer info
0475 46 42 11
fien.cox@blenders.be
www.armentekort.be

ArmenTeKort Kempen is een samenwerking tussen Blenders, ArmenTeKort, CAW, Thomas More en de OCMW’s, mogelijk gemaakt door Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.