Home Nieuws Wonen Koop een woonmeter en bespaar op je energiefactuur

Koop een woonmeter en bespaar op je energiefactuur

Koop een woonmeter en bespaar op je energiefactuur

De gemeente Arendonk organiseert een groepsaankoop woonmeters. Voor de verlaagde prijs van 11 euro per stuk koop je een woonmeter aan het onthaal van het gemeentehuis.

Wat is een woonmeter?
De woonmeter is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk toestel dat de temperatuur en luchtvochtigheid in huis meet. Een te hoge luchtvochtigheid leidt tot hogere stookkosten. Vochtige lucht opwarmen kost immers meer energie dan het opwarmen van lucht met een goede luchtvochtigheid. En een hoge luchtvochtigheid werkt ook schimmelvorming en gezondheidsproblemen in de hand.

Ook een te hoge of te lage (bij afwezigheid) temperatuur geeft onnodige stookkosten. De temperatuurweergave van veel thermostaten is na enkele jaren gebruik niet meer nauwkeuring. De woonmeter geeft je een juiste inschatting in een oogwenk.

Een goed binnenklimaat kent dus vele voordelen. Bij elke woonmeter krijg je tips om tot de juiste luchtvochtigheid en temperaturen in huis te komen.

Groepsaankoop
De gemeente Arendonk organiseert een groepsaankoop woonmeters. Voor de verlaagde prijs van 11 euro per stuk koop je een woonmeter aan het onthaal van het gemeentehuis. Heb je interesse? Kom dan snel langs want de voorraad is beperkt.

De groepsaankoop woonmeters kadert binnen het project Kempen2020 waarbij 29 Kempense gemeenten streven naar 20 % minder CO-uitstoot tegen 2020.