Home Werken Wijk-werken

Wijk-werken

Wijk-werken

Wijk-werken

Sinds 1 januari 2018 is PWA omgevormd tot wijk-werken. Dat is een beslissing van de Vlaamse Regering en concreet betekent het dat VDAB, samen met heel wat steden en gemeenten, voortaan dit wijk-werken organiseert.

Voor gemeente Arendonk organiseert het samenwerkingsverband Noorderkempen Werkt het wijk-werken.

  • Openingsuren: elke maandagvoormiddag van 9.00 uur tot 12.00 uur in het gemeentehuis, Vrijheid 29
  • Elke werkdag telefonisch te bereiken op 03 340 16 39
  • E-mail: wijkwerken@nkwerkt.be

Maandag 29 januari is er uitzonderlijk geen zitdag in Arendonk.

 

Wil je gebruik maken van wijk-werken?

Met het wijk-werken gaan heel wat werkzoekenden aan de slag in scholen, in verenigingen, bij de gemeente of in land- en tuinbouwbedrijven. Maar ook bij veel mensen thuis helpen ze vaak enkele uren per week om extra werkervaring op te doen. Deze ervaring is voor veel werkzoekenden goud waard: het is immers een stap in hun zoektocht naar een duurzame job.

Via wijk-werken laat je verschillende soorten opdrachten uitvoeren. Of het nu gaat over het gras afrijden bij je thuis of over de kinderopvang of de busbegeleiding in je school ... met wijk-werken kan dit allemaal. En zelfs wie af en toe gebruik wil maken van een parkingwachter of logistieke hulp bij events, kan beroep doen op een wijk-werker.

Naast een jaarlijks inschrijvingsrecht van 7,50 euro betaal je één vaste prijs van 6,95 euro per begonnen uur die geldt voor alle wijk-werk-activiteiten.

Meer info
www.vdab.be/wijk-werken/gebruiker

 

Wil je als wijk-werker aan de slag?

Ben je ingeschreven als werkzoekende bij VDAB of ben je leefloongerechtigde, maar voel je je niet klaar om in het gewone arbeidscircuit aan de slag te gaan? Dan kom je misschien in aanmerking voor wijk-werken.

  • Ben je ingeschreven als werkzoekende bij VDAB? Neem dan contact op met het VDAB-kantoor in jouw buurt: Werkwinkel Turnhout, Spoorwegstraat 7, 2300 Turnhout, tel. 014 68 94 30.
  • Ben je leefloongerechtigde? Neem dan contact op met het OCMW dat jouw leefloon uitbetaalt.

Meer info
www.vdab.be/wijk-werken/wijk-werker